Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Oυγγαρία αποσύρει τη συμμετοχή της από τη φετινή Eurovision

H Oυγγαρία αποσύρει τη συμμετοχή της από τη φετινή Eurovision

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η απόφαση υπαγορεύτηκε από τα αντι-ΛΟΑΤΚΙ αισθήματα της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία.

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision έλαβε η Ουγγαρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η απόφαση υπαγορεύτηκε από τα αντι-ΛΟΑΤΚΙ αισθήματα της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Ούτε η κυβέρνηση ούτε η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας έδωσαν κάποια αιτιολόγηση για την απόφαση αποχώρησης από τον διαγωνισμό τραγουδιού.

«Πολύ γκέι» η Eurovision για την Ουγγαρία;

Νωρίτερα φέτος, σχολιαστής στην τηλεόραση είχε αποκαλέσει την Eurovision ως «ομοφυλοφιλικό στολίσκο» και είχε υποστηρίξει ότι η μη συμμετοχή στο διαγωνισμό θα κάνει καλό στην ψυχική υγεία του έθνους.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Όρμπαν έχει υιοθετήσει μία αντί-μεταναστευτική και ομοφοβική ρητορική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, πηγή εντός της δημόσιας τηλεόρασης της Ουγγαρίας ανέφερε ότι η απουσία αιτιολόγησης της απόφασης για αποχώρηση από το διαγωνισμό υποκρύπτει την αίσθηση ότι ο διαγωνισμός θεωρείται «πολύ γκέι» για την πολιτική της χώρας.

Νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας είχε συγκρίνει την υιοθεσία από άτομα του ίδιου φύλου με την παιδοφιλία.

Πηγή από τη δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας (MTVA) ανέφερε στον Guardian ότι δεν εξεπλάγη από την απόφαση αυτή, καθώς η θετική κάλυψη ειδήσεων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ σπανίζει.

Απαντώντας στον Guardian, η ουγγρική δημόσια τηλεόραση ανέφερε ότι «αντί να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, θα στηρίξουμε άμεσα τις αξιόλογες παραγωγές που δημιουργούν τα ταλέντα της ουγγρικής ποπ μουσικής».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024