Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν τα αυγά στις ειδικές πλαστικές θήκες που φέρουν οι πόρτες των ψυγείων, αφού όπως όλοι γνωρίζουν αυτός είναι και ο σωστός χώρος αποθήκευσής τους.

Μήπως όμως κάνουμε λάθος;

Σύμφωνα με την ειδικό στην συντήρηση τροφίμων, Vlatka Lake, οι συχνές εναλλαγές στην θερμοκρασία, που προκαλούνται από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου, κάνουν την συγκεκριμένη θέση για τα αυγά… ακατάλληλη.

Όπως αναφέρει η ειδικός, οι εναλλαγές στην θερμοκρασία κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, οπότε προτείνει τα αυγά να μπαίνουν στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου και μάλιστα, αμέσως μετά την αγορά τους.

Θερμοκρασία δωματίου

Ωστόσο σε πολλές χώρες συνηθίζουμε να αφήνουμε τα αυγά στο πάγκο της κουζίνας μετά την αγορά τους, όπου επικρατεί η θερμοκρασία δωματίου.

«Πολλές είναι οι απόψεις αναφορικά με το που πρέπει ή δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά που αγοράζουμε, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι πρέπει να μπαίνουν αμέσως στο ψυγείο και άλλους που προτιμούν τον πάγκο της κουζίνας» παραδέχεται η Vlatka Lake.

«Το καλύτερο είναι όμως, να τα φυλάμε στο ψυγείο και όχι στις ειδικές αυγοθήκες, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να χαλάσουν γρήγορα» καταλήγει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο