Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορνοστάρ καταγγέλλουν: Διαγράφουν τους λογαριασμούς μας άνευ λόγου

Πορνοστάρ καταγγέλλουν: Διαγράφουν τους λογαριασμούς μας άνευ λόγου

Πορνοστάρ κάνουν λόγο για διακρίσεις σε βάρος τους από το Instagram

Χωρίς λογαριασμό στο Instagram ξύπνησαν εκατοντάδες πορνοστάρ και άτομα που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ.

Όπως καταγγέλλουν, είδαν τους λογαριασμούς τους να διαγράφονται το 2019, ενώ υποστηρίζουν ότι κρίνονται με διαφορετικά κριτήρια από ό,τι οι «κανονικοί» celebrities και «influencers» στο δίκτυο.

«Θα έπρεπε να μπορώ να χρησιμοποιώ τον λογαριασμό μου στο Instagram όπως η Σάρον Στόουν ή οποιοδήποτε άλλο επιβεβαιωμένο προφίλ, μα η πραγματικότητα είναι πως εάν το έκανα αυτό θα διαγραφόμουν» λέει στο BBC η Αλάνα Έβανς, πρόεδρος του Adult Performers Actors Guild και μια από τις πιο δυνατές φωνές στη «μάχη» των πορνοστάρ για παραμονή στην πλατφόρμα.

Instagram post of "sabrina the bunny" fully clothed posing with a pumpkin on her head and another screenshot of the post being banned by Instagram. Performers say that even posts such as these are consistently reported as inappropriate - and they have no idea why

Η οργάνωση της Έβανς έχει συντάξει μια λίστα με πάνω από 1.300 performers που υποστηρίζουν ότι οι λογαριασμοί τους διεγράφησαν από τους moderators του Instagram για παραβιάσεις κανόνων, αν και δεν έδειχναν γυμνό ή σεξ.

Καταγγελίες για διακρίσεις

«Κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας επειδή δεν τους αρέσει η δουλειά που κάνουμε» είπε η Έβανς.

Η καμπάνια αυτή οδήγησε σε συνάντηση με στελέχη του Instagram τον Ιούνιο, την οποία ακολούθησε η δημιουργία ενός συστήματος εφέσεων για λογαριασμούς που είχαν κατεβεί. Ωστόσο, το καλοκαίρι οι συνομιλίες σταμάτησαν και λογαριασμοί που ανήκαν σε πορνοστάρ συνέχισαν να διαγράφονται.

Η Έβανς διαμαρτύρεται έντονα, μεταξύ άλλων, για το κατέβασμα του λογαριασμού της πορνοστάρ Τζέσικα Τζέιμς μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο. «Όταν είδα πως είχε διαγραφεί ο λογαριασμός της Τζέσικα, η καρδιά μου βούλιαξε. Όταν η τελευταία σταγόνα» είπε. Σημειώνεται πως ο λογαριασμός, που είχε πάνω από 900.000 followers, αποκαταστάθηκε αργότερα.

Jessica Jaymes at the 2019 XBIZ Awards

Στα τέλη του 2018, υποστηρίζουν πορνοστάρ, άρχισε από κάποιον ή κάποιους μια συντονισμένη «εκστρατεία» για αναφορές σε βάρος λογαριασμών στα social media.

Τα απειλητικά μηνύματα

Συχνά, οι αναφορές συνοδεύονταν από παρενόχληση και εκφοβισμό μέσω μηνυμάτων. Ένα άτομο που είναι γνωστό στη βιομηχανία ως «Omid» συχνά καυχιόταν πως ευθυνόταν για εκατοντάδες διαγραφές.

Η περφόρμερ και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, Τζίντζερ Μπακς, ήταν ένας από τους πρώτους στόχους.

«Όταν βάζεις χρόνο και προσπάθεια στη δημιουργία ενός λογαριασμού με πάνω από 300.000 followers και διαγράφεται, νιώθεις ηττημένη» είπε στο BBC. «Ακόμα και αν τηρείς τους κανόνες, ο λογαριασμός διαγράφεται. Και αυτό είναι εξοργιστικό».

A screenshot from the Twitter account of Anti-porn campaigner Omid who has claimed responsibility for getting accounts removed

H Μπανκς λέει ότι η διαγραφή πορνοστάρ και εργαζομένων της βιομηχανίας του σεξ από τα social media είναι άλλος ένας τρόπος περιθωριοποίησής τους.

Όπως σημειώνει το BBC, οι εξελίξεις της τεχνολογίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην πορνογραφική βιομηχανία, ανοίγοντας νέα κανάλια και επιτρέποντας σε πορνοστάρ και εργαζόμενες/ους στη βιομηχανία του σεξ να λειτουργούν ανεξάρτητα, μέσω ιστοσελίδων με webcams, συνδρομητικών υπηρεσιών και πλατφορμών με βίντεο κατά παραγγελία.

Πολλές αναρτήσεις είναι ιδιαίτερα προκλητικές, μα πολλές πορνοστάρ υποστηρίζουν ότι οι κανόνες είναι πολύ ασαφείς και δεν δείχνουν συνέπεια. «Ποτέ δεν ανέβασα ακατάλληλες εικόνες στο Instagram. Αλλά ακόμα και μια εικόνα μου με ζαρτιέρες θα μπορούσε να είναι πολύ προκλητική για κάποιον και να αξίζει για αυτόν να με αναφέρει» είπε η Μπανκς.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024