Μία πραγματικά πρωτοφανής ληστεία σημειώθηκε στην Αυστρία όταν ένας… μάλλον «λιχούδης» ληστής κατάφερε να κλέψει 20 τόνους σοκολάτας και να φύγει σαν «κύριος» από το εργοστάσιο με το φορτηγό του.

Θυμίζει μία ανάλογη περίπτωση στις αρχές του 2018 στο Φρτάιμπουργκ της Γερμανίας, μόνο που ο τωρινός ληστής χρησιμοποίησε διαφορετική μέθοδο για να αποσπάσει την… «γλυκύτατη λεία» του.

Πως πήρε την… γλυκύτατη λεία

Το εργοστάσιο της πασίγνωστης εταιρείας σοκολάτας Milka, έπεσε θύμα του επίδοξου ληστή, καθώς είχε ζητήσει από μία τοπική εταιρεία να μεταφέρει το φορτίο με τις σοκολάτες από την Αυστρία στο Βέλγιο.

Η αυστριακή εταιρεία αναθέτοντας την παράδοση σε άλλη ουγγρική εταιρεία, η οποία με την σειρά της συνεργάστηκε με μια υπεργολαβική εταιρεία στην Τσεχία.

Το δόλωμα… τσέχικες πινακίδες

Ο «γλυκύτατος» λοιπόν ληστής εμφανίστηκε με το φορτηγό του, το οποίο έφερε τσέχικες πινακίδες, στο εργοστάσιο στην πόλη Μπλούντετς, όπου οι εργάτες φόρτωσαν τους 20 τόνους σοκολάτας, αξίας 50.000 ευρώ, εντελώς ανυποψίαστοι.

Στο μεταξύ, τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επίδοξος ληστής χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να παραλάβει το φορτίο.

Άφαντος ο ληστής και η λεία του

Οι σοκολάτες αξίας 50.000 ευρώ δεν έφθασαν ποτέ στο προορισμό τους ενώ τόσο το φορτηγό όσο και ο ληστής παραμένουν άφαντοι. Η αστυνομία, μέχρι στιγμής, έχει ανακαλύψει ότι οι πινακίδες του φορτηγού είναι κλεμμένες και ότι ο δράστης δεν εργάζεται στην πραγματικότητα σε τσέχικη εταιρεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο