Η Ρίτα Σακελλαρίου, η μεγάλη λαϊκή ντίβα του ελληνικού τραγουδιού γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 22 Νοεμβρίου του 1934.

Η γνήσια λαϊκή φωνή, που αγαπήθηκε με πάθος από χιλιάδες Έλληνες γεννήθηκε στη Σητεία και από πολύ μικρή ηλικία έφτιαξε τη δική της οικογένεια.

Ο πατέρας της πέθανε στον εμφύλιο και η ίδια παντρεύτηκε σε ηλικία 14 ετών και έκανε δύο παιδιά.

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στο Πέραμα όπου την άκουσε ο Στέλιος Χρυσίνης, που της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια. Αργότερα συνεργάστηκε με τους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «Ιστορία μου, Αμαρτία μου» που την έκανε πρώτο όνομα στα νυχτερινά κέντρα της εποχής και κυρίως στην Τριάνα του Χειλά.

Στη συνέχεια άνοιξε μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, τον παλαιστή Σιδηρόπουλο, το κέντρο Κουίν Αν από το οποίο πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αντονι Κουίν και η Μελίνα Μερκούρη ήταν μερικοί από τους θαυμαστές της Ρίτας και οι επιτυχίες της διαδέχονταν η μία την άλλη.

Πιστός θαυμαστής της ήταν βέβαια και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήθελε πάντα να του τραγουδά και να χορεύει το «Αυτός ο άνθρωπος, αυτός». Η χρυσή εποχή του Κουίν Αν κράτησε πέντε χρόνια, όσο και ο δεύτερος γάμος της, από τον οποίο απέκτησε ακόμα τρία παιδιά.

Η Ρίτα Σακελλαρίου πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999, χτυπημένη από την επάρατο νόσο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο