Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή της Μέριλιν Μονρόε, μιας πραγματικής σταρ

Η ζωή της Μέριλιν Μονρόε, μιας πραγματικής σταρ

Είναι εκείνη η μορφή-είδωλο που πάντοτε αντιπροσώπευε την ομορφιά, την αρμονία και τη γυναίκα σύμβολο του σεξ

Η Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1926 στο Λος Άντζελες. Το όνομά της ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. H μητέρα της  Gladys Pearl Baker καταγόταν από φτωχή οικογένεια που στις αρχές του 20ου αιώνα είχε μετακομίσει στην Καλιφόρνια. Δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της.

Πρώιμη καριέρα

Ξεκίνησε να δουλεύει στην εφηβεία της σε ένα εργοστάσιο Πυρομαχικών και ένας φωτογράφος ο David Conover εντυπωσιασμένος από την εμφάνισή της της πρότεινε να γίνει μοντέλο. Την ανέλαβε ένα πολύ γνωστό πρακτορείο το «Blue Book Modeling Agency» και έγινε αμέσως από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του.

Η άνοδος

Η επιτυχία της ξεκίνησε όταν την επέλεξε  το «20th Century Fox» μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών των Ηνωμένων Πολιτειών. O «executive» της Ben Lyon προσέφερε τότε ένα εξάμηνο συμβόλαιο και την ονόμασε «Marilyn Monroe».

Tότε ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες σε συνεργασία με τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της εποχής. Μία από αυτές ήταν φυσικά η Bette Davis, όπου έπαιξε μαζί της στην ταινία «All about Eve».

Παντρεύτηκε τον πασίγνωστο παίκτη baseball Joe DiMaggio αλλά ο γάμος αυτός έληξε άδοξα και γρήγορα. Φυσικά η επαφή της με τόσο μεγάλα ονόματα, η ομορφιά και το ταλέντο της οδήγησαν στο να γίνει μία διάσημη ηθοποιός σε παγκόσμια κλίμακα.

Τηλεόραση

Έπειτα, αφού «καθιερώθηκε» ως είδωλο την εποχή εκείνη, θεώρησε πως ήταν απαραίτητο να βελτιώσει τις υποκριτικές της ικανότητες.  Γνώρισε τον Lee Strasberg στις αρχές του 1955 μέσω του Cheryl Crawford ενός παραγωγού και σκηνοθέτη. Αυτός ήταν ο ιδρυτής του Actors Studio όπου και η Marilyn κατέληξε να συμμετέχει στα μαθήματα που είχε πάρει για να γίνει ακόμη καλύτερη.

Την επόμενη χρονιά παντρεύτηκε τον  θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller. Με τον Arthur ήθελε να κάνει παιδιά αλλά δεν τα κατάφερε επειδή αρκετές αποβολές. Χώρισαν 5 χρόνια μετά. Μερικές από τις πιο επιτυχημένες της ταινίες ήταν το Gentlemen Prefer Blondes, How to Marry a Millionaire, Seven Year Itch, Bus Stop, the Showgirl και πολλές άλλες.

Στις 19 Μαίου του 1962 τραγούδησε το Happy Birthday to You στον Πρόδρο Kennedy, σε μία πλατεία με πάνω από 15000 άτομα και πολλούς διάσημους να παρακολουθούν με δέος. Όλο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο θάνατός της

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η Μέριλιν βρέθηκε νεκρή. Η αιτιολογία ήταν ότι πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε. Άλλοι μιλάνε για αυτοκτονία, άλλοι για δολοφονία (επειδή υπήρξαν στοιχεία που δεν τεκμηρίωναν την αυτοκτονία), γενικά πάρα πολλές θεωρίες υπάρχουν σχετικά με το πώς πέθανε.

Το μόνο σίγουρο είναι ωστόσο ότι μεχρι σήμερα, η ιδέα της, ως ένα είδωλο γυναίκας συνεχίζει να ζει.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024