Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρ. Σαρρηκώστας : Ήξερα ότι το βράδυ του Πολυτεχνείου φωτογράφιζα ένα μεγάλο γεγονός

Αρ. Σαρρηκώστας : Ήξερα ότι το βράδυ του Πολυτεχνείου φωτογράφιζα ένα μεγάλο γεγονός

Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, επί μακρόν ανταποκριτής του Associated Press, ήταν εκείνος που απαθανάτισε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο και τις ιστορικές στιγμές που διαδραματίστηκαν εκεί τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973

Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, επί μακρόν ανταποκριτής του Associated Press, ήταν εκείνος που απαθανάτισε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο και τις ιστορικές στιγμές που διαδραματίστηκαν εκεί τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Τη μοιραία εκείνη βραδιά ο Σαρρηκώστας ήταν ο μοναδικός φωτογράφος που αιχμαλώτισε με το φακό του τη στιγμή που το τανκ ανέμενε την εντολή να εφορμήσει και να γκρεμίσει τη σιδερένια πόρτα, για να εισβάλουν αστυνομικοί και στρατιώτες.

«Ήξερα ότι εκείνο το βράδυ φωτογράφιζα ένα μεγάλο γεγονός» δηλώνει ο σπουδαίος φωτορεπόρτερ.

Ακολουθώντας τον έναν και μοναδικό κανόνα που ισχύει για τους φωτορεπόρτερ, το να βρίσκεσαι τη σωστή ώρα στο σωστό σημείο, στη συμβολή Πατησίων και Στουρνάρη, ο Σαρρηκώστας περιγράφει το πώς εξελίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Το τανκ, σύμφωνα με την περιγραφή του, έστρεψε τον πυργίσκο του με το κανόνι προς την άλλη μεριά, έκανε όπισθεν, ανέβηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, παρασύροντας σε απόσταση αρκετών μέτρων τη Mercedes που είχαν τοποθετήσει ως οδόφραγμα οι φοιτητές.

Τα παιδιά που ήταν σκαρφαλωμένα στις κολόνες της κεντρικής εισόδου γκρεμίστηκαν δεξιά και αριστερά, άλλοι στο πεζοδρόμιο της Πατησίων και άλλοι στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου.

Οι φωτογραφίες του Σαρρηκώστα μαζί με το φιλμάκι ενός ολλανδού οπερατέρ αποτέλεσαν τα ιστορικά εκείνα ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν σε όλον τον κόσμο και απέδειξαν τι είχε συμβεί πραγματικά στο Πολυτεχνείο τη 17η Νοεμβρίου 1973, παρά τους αντίθετους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της χούντας των συνταγματαρχών.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024