Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίκης Θεοδωράκης : Η ιστορική συναυλία στο Καραϊσκάκη

Μίκης Θεοδωράκης : Η ιστορική συναυλία στο Καραϊσκάκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974 μετά την πτώση της Δικτατορίας επιστρέφει στην Ελλάδα και δίνει ιστορικές συναυλίες στο Στάδιο Καραϊσκάκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974 μετά την πτώση της Δικτατορίας επιστρέφει στην Ελλάδα και δίνει δύο ιστορικές συναυλίες στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο μεγάλος συνθέτης βρισκόταν στο Παρίσι από το 1970 καθώς μετά από τεράστιες διεθνής πιέσεις για τα βασανιστήρια που υπέστη και την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του απελευθερώθηκε.

Από τον Αύγουστο του 1967, όπου και συλλαμβάνεται, ακολούθησαν τραγικές καταστάσεις με απομόνωση, απεργίες πείνες, σκληρά βασανιστήρια και τέλος τις φυλακές Ωρωπού.

Ο Μίκης από το εξωτερικό συνεχίζει τον αγώνα για την επαναφορά της δημοκρατίας στην Ελλάδα και το 1972 δίνει συναυλίες στο Ισραήλ διαδίδοντας το μήνυμα για ελευθερία.

Τον Οκτώβριο του 1974, τρεις μήνες μετά την πανηγυρική επιστροφή του Καραμανλή την Ελλάδα ο Μίκης οργανώνει μια μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Η τεράστια προσέλευση του κόσμου ανάγκασε τους διοργανωτές και σε δεύτερη συναυλίες με τους σημαντικότερους ερμηνευτές της χώρας να βρίσκονται στο πλευρό του Μίκη και το κοινό να μετατρέπει τις συναυλίες σε τεράστιο κύμα πανηγυρισμού για τη νέα εποχή που ερχόταν.

Τα πλάνα με τον Μίκη Θεοδωράκη να διευθύνει στη σκηνή και να τραγουδάει με δάκρυα στα μάτια και το τεράστιο πλήθος να ακολουθεί με πάθος έκαναν το γύρο του κόσμου και έμειναν στην ιστορία.

Η είσοδος του Μίκη στο Στάδιο συνοδεύτηκε από ιαχές από τους χιλιάδες θεατές και το σύνθημα «Δώσε τη χούντα στο λαό» έδωσε τη θέση του στο τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης σε στίχους Γιάννη Ρίτσου από το Άξιο Έστι.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024