Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Emma Shapplin στο in.gr: Είμαι ευτυχισμένη που είμαι στην Αθήνα

Emma Shapplin στο in.gr: Είμαι ευτυχισμένη που είμαι στην Αθήνα

Η Emma Shapplin θα εμφανιστεί σήμερα και αύριο στο Christmas Theater -η πρώτη μέρα έγινε πολύ γρήγορα sold out.

Η Emma Shapplin έχει στο ενεργητικό της δεκάδες συναυλίες, οι δίσκοι της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και είναι από τις ελάχιστες ερμηνεύτριες που έχει καταφέρει να παντρέψει με τόση επιτυχία την όπερα και την ποπ μουσική.

Η Emma Shapplin θα εμφανιστεί σήμερα και αύριο στο Christmas Theater -η πρώτη μέρα έγινε πολύ γρήγορα sold out.

Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή η ερμηνεύτρια με τρομερά κοριτσίστικη διάθεση μίλησε στο in.gr για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της αλλά και τη σχέση της όπερας με την ποπ.

Πως νιώθεις που το ελληνικό κοινό δείχνει τόσο έντονα την αγάπη του στο πρόσωπό σου;

Είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι εδώ πολύ ευτυχισμένη που είμαι πάλι στην Αθήνα, που ξαναβλέπω κάποιους ανθρώπους, που θα ξαναβρω αυτό το κοινό με τόση ενέργεια, τη δική μου και του κοινού. Και sold out ακόμα καλύτερα!

Με ποιο μουσικό είδος ξεκίνησες την καριέρα σου;

Ήμουν στην κλασική όπερα χρόνια, μετά πέρασα ακόμα και σε hard rock μπάντες. Είχα ανάγκη να εκφραστώ και αυτό με οδήγησε να βρω ένα δικό μου στιλ. Με την όπερα δεν είχα βρει καλά καλά τα πατήματά μου. Ξαναπήγα και πήρα μαθήματα φωνητικής με την Ιλίνα Μποκάτσεβα στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί έμαθα να πατάω καλά τη φωνή μου και κατάφερα να δουλέψω πολύ στην τεχνική της όπερας. «Σκάλισα» σε βάθος την τεχνική μου και την βελτίωσα πολύ.

Από εκεί πως έφτασες στην ποπ;

Όταν δημιούργησα το δίσκο μου, βρέθηκα μπροστά σε ένα προβληματισμό. Η καθαρή οπτική της όπερας δεν συνέπιπτε με τις μελωδίες του άλμπουμ. Και επειδή αυτό είχε κάποιες δυσλειτουργίες σκέφτηκα ότι έπρεπε να το δουλέψω αλλιώς. Με μια πιο ανοιχτή όπερα για να μπορέσει να λειτουργήσει. Έτσι κατάφερα να κάνω αυτό το άλμπουμ και να είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά.

Έτσι έκανες έφτιαξες ένα τελείως προσωπικό σου στιλ

Ναι. Αυτή είναι η μέθοδος Σάπλιν. Είναι πιο ανοιχτή, πιο ήπια, πιο μαλακή. Όταν τραγουδάει στα masterclass η φωνή μου είναι πιο δυνατή και πιο σκοτεινή. Είναι πολύ επίπονο αυτό για το σώμα μου. Πρέπει να τρώω πολύ περισσότερο και δεν το αντέχω (γέλια).

Η συναυλία στην Αθήνα είναι βασισμένη στο συναίσθημα. Μίλησε μας λίγο για αυτό.

Διάλεξα αυτή την θεματική και αυτόν τον τίτλο –όπως και στον δίσκο- γιατί όλη η συναυλία βασίζεται στο συναίσθημα και κάνω διαφορετικούς χαρακτήρες. Αν πρέπει συγκρίνω αυτή τη δουλειά μου με την προηγούμενη, αυτή είναι πιο χορευτική, πιο συμπυκνωμένη, πιο περιεκτική και με περισσότερο πάθος.

Τι μουσική ακούς όταν θέλεις να χαλαρώσεις;

Δεν ακούω πολύ μουσική. Κυρίως όταν μεταφέρομαι. Και επειδή είμαι σαν σφουγγάρι, καλύτερα να μην ακούω πολλά γιατί τα κρατάω και δεν πρέπει αν θέλω να κάνω δική  μου μουσική. Ακούω όμως πολύ Μαρία Κάλας, μου αρέσουν τα Νυχτερινά του Σοπέν από τον Ρουμπιστάιν και οι σουίτες του Μπαχ.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024