Τη λίστα με τους επτά Κύπριους δισεκατομμυριούχους έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Ceoworld. Να σημειωθεί ότι και τα εφτά πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται και συνολικά ξεπερνάει τα $21.7 δισεκατομμύρια.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι πέντε πρώτοι της λίστας δεν έχουν κυπριακή καταγωγή, απλώς κυπριακή υπηκοότητα την οποία απέκτησαν επενδύοντας στην Κύπρο. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Στέλιος Χατζιωάννου, με κυπριακή καταγωγή, γνωστός και «easy jet».

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Κύπριος υπήκοος John Fredriksen με την περιουσία να αγγίζει τα $11.3 δισεκατομμύρια. Η αυτοκρατορία του Fredriksen περιλαμβάνει πετρελαιοφόρα, φορτηγά πλοία, μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου και πλοία γεώτρησης. Δεύτερος στη λίστα εμφανίζεται ο Yakir Gabay, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισραήλ αλλά πήρε κυπριακή υπηκοότητα. Η περιουσία του αγγίζει τα $3.6 δισεκατομμύρια.

Τρίτος πλουσιότερος στην Κύπρο είναι ο επιχειρηματίας Suat Gunsel με το δίκτυό του να φτάνει τα $1.8 δισεκατομμύρια, ενώ δραστηριοποιείται σε τομείς όπως τα κτηματομεσιτικά, τραπεζικά, τουρισμό, υγεία και καύσιμα. Ακολουθούν οι Surendra Hiranandani ($1.3 δισεκατομμύρια), Στέλιος Χατζηιωάννου ($1.3 δισεκατομμύρια), Κλέλια Χατζηιωάννου ($1.2 δισεκατομμύρια), και Πόλυς Χατζηιωάννου ($1.2 δισεκατομμύρια). Ο Hiranandani κατάγεται από την Ινδία και δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.

Ο γνωστός Στέλιος Χατζηιωάννου από την άλλη είναι ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρίας Easy Jet, στην οποία είναι μέτοχοι τα αδέλφια του. Επίσης, δημιούργησε τα brands easyHotel, easyCar και easyCoffee.

Δείτε τη λίστα:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο