Μάλλον δεν φαντάζονταν το αποτέλεσμα που θα είχε η πρωτοβουλία να φάνε χοιρινό και να πιουν κρασί έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης οι εμπνευστές του ρατσιστικού μπάρμπεκιου.

Τα σουβλάκια τους «έγιναν» ευρώ και ένα ποσό της τάξης των 5.5000 ευρώ θα δοθεί προς ενίσχυση της δομή των Διαβατών.

Η είδηση για το μπάρμπεκιου της ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από το camp προσφύγων στα Διαβατά μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε στη χώρα, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και κατάφερε να εμπνεύσει μια ομάδα εθελοντών στην Ολλανδία.

Μαθαίνοντας τα νέα, οι Ολλανδοί εθελοντές πήραν την πρωτοβουλία να μετατρέψουν μια τουλάχιστον «μη φιλική αντίδραση», όπως τη χαρακτηρίζουν, σε μια καλή πράξη υπέρ των προσφύγων. Με το σκεπτικό αυτό, δημιούργησαν το BBQ Sponsor Tour, μια εκστρατεία χρηματοδότησης όπου πολίτες προσφέρουν χρήματα ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών που θα συγκεντρωθούν, τα κομμάτια κρέατος που θα καταναλωθούν ή την ώρα που θα διαρκέσει το event.

Αν δηλαδή διαλέξουν ότι θα προσφέρουν ένα ευρώ για κάθε διαδηλωτή, μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, δίνουν το ποσό αυτό επί τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στη σύντομη περιγραφή της ιστοσελίδας που δημιούργησαν για την εκστρατεία χρηματοδότησης σεβόμενοι απόλυτα την ελευθερία του λόγου και αναγνωρίζοντας ότι το «μη πας» σίγουρα δεν βοηθάει, σκέφτηκαν κάτι αποτελεσματικό και πιο χαρούμενο.

Τελικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα των διοργανωτών (bbqsponsortour.eu) συγκεντρώθηκε το ποσό των 5.500 ευρώ το οποίο πρόκειται να διατεθεί στη δομή των Διαβατών αποδεικνύοντας πως ακόμα και από μακριά υπάρχει τρόπος να εκφράσεις και με έμπρακτο τρόπο μάλιστα την αντίθεση σου σε ξενοφοβικές πρωτοβουλίες.

Γράψτε το σχόλιό σας