Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφει στη Σφίγγα με ένα θεμελιώδες για την ανθρωπότητα. Αυτό του χρόνου.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια με τις εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες θα μαγέψει το κοινό για ακόμη μια φορά μέσα από ένα θέμα που απασχόλησε τους δημιουργούς από την πρώτη στιγμή που ανέτειλε στον κόσμο η καλλιτεχνική έκφραση.

Αυτή τη φορά η ιδέα της αγαπημένης ερμηνεύτριας ζωντανεύει επί σκηνής με τη συμμετοχή τριών ταλαντούχων μουσικών, συνδυάζοντας τη φυσική θεατρικότητα της ερμηνείας της, με επιλογές τραγουδιών που κινούνται αρμονικά σαν δορυφόροι γύρω από τον πυρήνα του κεντρικού θέματος.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιλέγει και συνδυάζει με τρόπο αριστοτεχνικό, αγαπημένα τραγούδια που έχουν άμεση ή έμμεση αναφορά στο χρόνο, με λόγο που ρέει αβίαστα και συνδέει αρμονικά τα συστατικά της παράστασης, την εξαιρετική ερμηνεία, το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη χαρά και το παιχνίδι.

Τελικά τι είναι ο χρόνος; Υπάρχει απάντηση;

Μπορεί να υπάρχει αλλά εγώ δεν την έχω σίγουρα. Πολλοί σοφότεροι από εμένα έχουν διαφωνήσει μέσα στους αιώνες για το θέμα. Στην παράσταση επιχειρώ να έρθω σε επαφή μαζί του…να έρθουμε όλοι σε επαφή μαζί του. Να τον πλησιάσουμε, να τον περικυκλώσουμε και τέλος να τον πάρουμε με το μέρος μας

Πως θα προσεγγίσεις το θέμα ερμηνευτικά;

Υπάρχει πληθώρα στίχων, τραγουδιών, ποιημάτων που αναφέρονται στο θέμα του χρόνου…από το Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός από τις Τρύπες μέχρι το Time after time της Cindy Lauper κι από το Δε λες κουβέντα μέχρι το Η πιο όμορφη θάλασσα. Θα ξεκινήσω το ταξίδι μου, θα συνομιλήσω μαζί του με σκέψεις και με τραγούδια και θα σας πάρω όλους μαζί μου με την ελπίδα ότι στο τέλος της παράστασης θα φύγουμε όλοι και θα δούμε τη ζωή μας με άλλο μάτι.

 Με ποιο κριτήριο έχεις κάνει την επιλογή τραγουδιών δεδομένου ότι για τον χρόνο έχουν γραφτεί δεκάδες κομμάτια;

Έχω διαλέξει αυτά που ταιριάζουν στο δικό μου νήμα ιστορίας, σε αυτά που θέλω εγώ να πω για τον Χρόνο…αυτά που με πάνε παρακάτω. Δεν ήταν εύκολη η επιλογή αλλά κάπως έπρεπε να καταλήξω και ο στόχος ήταν για μένα το κάθε ένα τραγούδι να έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης μέσα στην παράσταση και να μην είναι τίποτα στο περίπου.

 Ποιο είναι το τραγούδι ή ο στίχος που αντιπροσωπεύει τη δική σου θεώρηση για το χρόνο;

Τα είπε όλα η Ειρήνη Τσαγκαράκη στο τραγούδι που μου χάρισε σε μουσική Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη και το οποίο λέγεται Θα μεγαλώνω. Θα είναι μέσα στο διπλό βινύλιο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και το περιμένω πώς και πώς. Αυτό το τραγούδι με σημάδεψε από την πρώτη στιγμή και ήρθε στη ζωή μου αφού είχα ήδη σχεδιάσει την παράσταση με τον Χρόνο…καθόλου τυχαία θεωρώ.

Ποιοι μουσικοί θα σε συνοδεύουν στη σκηνή;

Ευτυχής και τιμημένη έχοντας δίπλα μου πάντα τους καλύτερους.

Κλασική κιθάρα – ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Κοντραμπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος

Ακουστική κιθάρα: Μιχάλης Ατσάλης

Έχουμε γίνει ένα σώμα μια φωνή. Θα το καταλάβετε όλοι όσοι θα μας δείτε και θα μας ακούσετε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας