Ένα από τα τραγούδια που συνδέθηκαν άρρηκτα με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η οποία έλαβε χώρα ως γνωστόν σαν σήμερα πριν από τρεις ολόκληρες δεκαετίες, είναι το Wind Of Change των Scorpions.

Το τραγούδι αυτό, η περίφημη ροκ μπαλάντα που κατάφερε να συγκινήσει και να συνεπάρει εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο, κυκλοφόρησε το 1990 στο άλμπουμ Crazy World, το ενδέκατο των Scorpions, του διάσημου συγκροτήματος από το Αννόβερο της Γερμανίας.

Η μπάντα έγραψε το τραγούδι αυτό μετά την εμφάνισή της στο Moscow Music Peace Festival, τον Αύγουστο του 1989, την εποχή κατά την οποία η «ανασυγκρότηση» και η «διαφάνεια» του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ άλλαζαν εντελώς το διεθνές πολιτικό σκηνικό και σηματοδοτούσαν μια νέα φάση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

«Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους εδώ στη Ρωσία ότι η νέα γενιά των Γερμανών δεν έρχεται με όπλα και δεν κάνει πόλεμο, έρχεται με κιθάρες και rock ‘n’ roll και φέρνει αγάπη» είχε δηλώσει ο Ρούντολφ Σένκερ, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Scorpions.

Το Νοέμβριο του 1989 το Τείχος του Βερολίνου έπεσε και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Ένα χρόνο αργότερα οι Scorpions κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Crazy World, μέσα στο οποίο υπήρχε και το τραγούδι της ζωής τους.

Η επιτυχία της μπαλάντας ήταν τεράστια, και το single που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1991 έγινε ένα από τα πλέον επιτυχημένα όλων των εποχών.

Ο Άνεμος της Αλλαγής έμελλε να γίνει το «σάουντρακ» των ιστορικών γεγονότων που ακολούθησαν, καθώς συνδέθηκε στη συνείδηση των περισσοτέρων με την επανένωση της Γερμανίας και τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που συντελέστηκαν στη Σοβιετική Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Wind of Change ανακηρύχθηκε Τραγούδι του Αιώνα, σύμφωνα με έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF το 2005.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο