Η Τόνια Σωτηροπούλου μας έδειξε τι μαγείρεψε χτες στον Κωστή Μαραβέγια και εμείς βρήκαμε την συνταγή!

Τον τελευταίο χρόνο το ζευγάρι συγκατοικεί στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα οι φήμες πως πρόκειται να παντρευτούν πληθαίνουν.

Η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου ανέβασε στα stories της μια φωτογραφία στην οποία έδειξε τι του μαγείρεψε μάλιστα χτες το βράδυ. Οι δυο τους δεν τρώνε κρέας και η Τόνια Σωτηροπούλου έφτιαξε μια πεντανόστιμη συνταγή με πράσινο κάρι και λαχανικά.

View this post on Instagram

🌞Καλημέρα #maraveyas #toniasotiropoulou

A post shared by Køstīß Måråvėyåß (@kostismaraveyas_fan) on

Μάλιστα σχολίασε η Τόνια Σωτηροπούλου χιουμοριστικά στη φωτογραφία: «Προκομένη».

Δείτε την φωτογραφία

Εμείς βρήκαμε την συνταγή που μαγείρεψε η Τόνια Σωτηροπούλου, που θα σας ενθουσιάσει!

Πράσινο κάρι με κοτόπουλο ή λαχανικά

Υλικά για 2 άτομα

  • 60 ml κρέμα καρύδας*
  • 2 κουτ. γλυκού πράσινη πάστα κάρι ή πάστα εμπορίου (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
  • 400 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες 2-3 εκ.
  • 440 ml γάλα καρύδας
  • 2½ κουτ. σούπας fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη από φοίνικα (σε καταστήματα με ασιατικά ή βιολο­γικά προϊόντα, – αντικαθιστούμε με καστανή ζάχαρη, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
  • 350 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 25 γρ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα από λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση 

Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να διαχωριστεί η κρέμα και να σχηματιστεί μια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε την κρέμα, αν αρχίσει να παίρνει χρώμα κοντά στα τοιχώματα. Προσθέτουμε την πάστα κάρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά της.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο ή τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε 350 ml από το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη, και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα λάιμ. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τα φύλλα βασιλικού και τις φέτες τσίλι.