H γαλλική φίρμα είχε υποσχεθεί από καταβολής του νέου C5 Aircross, μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία πλέον συστήνεται πλήρως εν όψει της διάθεσής της η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα του 2020, αποτελώντας το πρώτο βήμα της Citroen προς το πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της ο οποίος, σύμφωνα με το σχεδιασμό των Γάλλων, θα έχει ολοκληρωθεί το 2025.

Ανεξαρτήτως των επόμενων βημάτων, τo C5 Aircross plug-in hybrid αξιοποιεί το συνδυασμό του γνώριμου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων  με ισχύ 180 ίππων και ενός ηλεκτρικού μοτέρ που του εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και 320 Nm ροπής.

Το ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ηλεκτρικό μοτέρ των 80 KW (110 ίπποι)  τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου με απόδοση 13,2 kWh και οι οποίες με τη σειρά τους υπόσχονται ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 50 χλμ. σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά την φόρτισή τους, απαιτεί λιγότερο από δύο ώρες μέσω του προαιρετικού ταχυφορτιστή 7,4 kW και Wallbox 32 A και περίπου επτά ώρες σε οικιακό δίκτυο.

Χάρη ακριβώς στο παραπάνω σύνολο το C5 Aircross υπόσχεται στην συγκεκριμένη έκδοση μέση κατανάλωση καυσίμου 1,7 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων που διαμορφώνονται σε 39 γρ. /χλμ. βάσει μάλιστα του αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP.

Όπως ακριβώς και η συμβατική βενζινοκίνητη έκδοση 2,0 λίτρων του γαλλικού SUV, η υβριδική εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ οι Γάλλοι έχουν φροντίσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά τροποποιήσεων στο πλαίσιο, εφοδιάζοντας την νέα έκδοση με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω ενώ το παρών δίνουν φυσικά τα προοδευτικής απόσβεσης αμορτισέρ Hydraulic Cushion της Citroen.

Στον εξοπλισμό του, συμπεριλάβετε την παρουσία των καθισμάτων Advanced Comfort τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης καθώς και τις ευκολίες σε επίπεδο χρηστικότητας που εγγυώνται η δυνατότητα ανάκλισης και αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος. Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του είναι ο χώρος του πορτ μπαγκάζ ο οποίος έχει μειωθεί από 780 λίτρα σε 600 λίτρα λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών.

Επίσης προκειμένου η έκδοση Hybrid να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις συμβατικές εκδόσεις του γαλλικού SUV διαθέτει ορισμένα στοιχεία όπως οι γαλάζιες λεπτομέρειες στα Airbumps  και στις εισαγωγές αέρα εξωτερικά καθώς και ο καθρέφτης οπισθοπορείας χωρίς πλαίσιο στο εσωτερικό.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, τόσο το infotainment των 8,0 ιντσών όσο και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών έχουν αποκτήσει νέα γραφικά που υπακούουν στις ανάγκες της νέας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ έχουν προστεθεί και τρία προγράμματα οδήγησης (Electric, Hybrid και Sport) βάσει των οποίων ο οδηγός καλείται να επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συνόλου.

Σημειώνεται επίσης ότι η αρχική τιμή του Citroen C5 Aircross Hybrid για τη γαλλική αγορά ξεκινά από τα 39.950 ευρώ.