Έντονο προβληματισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί η «υποδοχή» που επιφυλάσσουν κάτοικοι της ενδοχώρας στους πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρονται στις εκάστοτε περιοχές από τα νησιά του Αιγαίου.

Είτε με μπλόκα είτε… φορώντας στολές Μακεδονομάχων, ακραίες φωνές σε περιοχές, όπως τα Γιαννιτσά, η Νάουσα και η Σκύδρα, προσπαθούν να εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Υπάρχουν μάλιστα διάφορα καλέσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ψήσιμο χοιρινού σε μπάρμπεκιου και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Η δήλωση Γιαννούλη για τα μπάρμπεκιου δίπλα σε δομές

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ζήτησε στη Βουλή να ποινικοποιηθεί το ψήσιμο χοιρινού έξω από δομές προσφύγων.

«Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές», σημείωσε ο κ. Γιαννούλης.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης».

Στη συνέχεια, βέβαια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι αναφερόταν συγκεκριμένα σε προγραμματισμένη εκδήλωση με μπάρμπεκιου, η οποία θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου  έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Αντιδράσεις στο Twitter

Η τοποθέτηση αυτή του Χρήστου Γιαννούλη και η κόντρα του με τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter.

Γράψτε το σχόλιο σας