Απαγόρευση πτήσεων επιβλήθηκε σε έναν κινέζο πιλότο, αφότου η φωτογραφία με μια επιβάτιδα στο κόκπιτ του αεροσκάφους έγινε viral.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιανουάριο σε πτήση της Air Guilin από το Γκουϊλίν στο Γιανκγτσού, ωστόσο κυκλοφόρησε ευρέως αυτή την εβδομάδα, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να αναλάβει δράση.

Σε αυτή διακρίνεται μια γυναίκα να ποζάρει στο πιλοτήριο με αναψυκτικά δίπλα της. Σύμφωνα με την Air Guilin, ο πιλότος παραβίασε κανονισμούς ασφαλείας.

«Ευχαριστώ τον πιλότο»

Σύμφωνα με τους Global Times, το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη της εταιρείας την Κυριακή, αφού screenshots της ανάρτησης της επιβάτιδας άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως στην ιστοσελίδα microblogging Weibo (το κινεζικό Twitter).

Στη φωτογραφία φαίνεται η γυναίκα να κάνει «V» με τα δάχτυλά της, γράφοντας από κάτω «ευχαριστώ τον πιλότο. Πολύ χαρούμενη».

Εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός;

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Chinese News Service, η γυναίκα φέρεται να είναι εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός.

Η εταιρεία πάντως δεν διευκρίνισε εάν η φωτογραφία τραβήχτηκε εν μέσω της πτήσης, ωστόσο πιλότοι και αναλυτές εκτιμούν πως όντως τραβήχτηκε εν πτήσει.

Στον πιλότο έχει απαγορευτεί ισοβίως να πετά- αν και δεν αποσαφηνίστηκε εάν αποκλείστηκε από όλα τα πόστα της αερογραμμής.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Air Guilin ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «παραβίασε κανονισμούς επιτρέποντας σε άσχετο προσωπικό να μπει στο κόκπιτ».

Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στο πιλοτήριο χωρίς ειδική έγκριση ή υπό «απαραίτητες» συνθήκες.

Άλλα μέλη του πληρώματος που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν επίσης «τεθεί σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον», ενώ διενεργούνται περαιτέρω έρευνες.

Γράψτε το σχόλιό σας