Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευσαν σε πιλότο να πετά λόγω φωτογραφίας με επιβάτιδα στο κόκπιτ

Απαγόρευσαν σε πιλότο να πετά λόγω φωτογραφίας με επιβάτιδα στο κόκπιτ

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη της εταιρείας την Κυριακή, αφού screenshots της ανάρτησης της επιβάτιδας άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως στην ιστοσελίδα microblogging Weibo (το κινεζικό Twitter)

Απαγόρευση πτήσεων επιβλήθηκε σε έναν κινέζο πιλότο, αφότου η φωτογραφία με μια επιβάτιδα στο κόκπιτ του αεροσκάφους έγινε viral.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιανουάριο σε πτήση της Air Guilin από το Γκουϊλίν στο Γιανκγτσού, ωστόσο κυκλοφόρησε ευρέως αυτή την εβδομάδα, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να αναλάβει δράση.

Σε αυτή διακρίνεται μια γυναίκα να ποζάρει στο πιλοτήριο με αναψυκτικά δίπλα της. Σύμφωνα με την Air Guilin, ο πιλότος παραβίασε κανονισμούς ασφαλείας.

«Ευχαριστώ τον πιλότο»

Σύμφωνα με τους Global Times, το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη της εταιρείας την Κυριακή, αφού screenshots της ανάρτησης της επιβάτιδας άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως στην ιστοσελίδα microblogging Weibo (το κινεζικό Twitter).

Στη φωτογραφία φαίνεται η γυναίκα να κάνει «V» με τα δάχτυλά της, γράφοντας από κάτω «ευχαριστώ τον πιλότο. Πολύ χαρούμενη».

Εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός;

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Chinese News Service, η γυναίκα φέρεται να είναι εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός.

Η εταιρεία πάντως δεν διευκρίνισε εάν η φωτογραφία τραβήχτηκε εν μέσω της πτήσης, ωστόσο πιλότοι και αναλυτές εκτιμούν πως όντως τραβήχτηκε εν πτήσει.

Στον πιλότο έχει απαγορευτεί ισοβίως να πετά- αν και δεν αποσαφηνίστηκε εάν αποκλείστηκε από όλα τα πόστα της αερογραμμής.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Air Guilin ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «παραβίασε κανονισμούς επιτρέποντας σε άσχετο προσωπικό να μπει στο κόκπιτ».

Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στο πιλοτήριο χωρίς ειδική έγκριση ή υπό «απαραίτητες» συνθήκες.

Άλλα μέλη του πληρώματος που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν επίσης «τεθεί σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον», ενώ διενεργούνται περαιτέρω έρευνες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024