Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Μπορεί η καθημερινή σας συνήθεια να θέσει σε κύνδινο τον υπολογιστή σας ; Κι όμως μπορεί να γίνει.Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τα τελευταία χρόνια αρκετός κόσμος έχει στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο προκειμένου να ελαττώσει ή και να κόψει το «κανονικό». Κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστές κάποιες βλαβερές συνέπειες της άτμισης. Ωστόσο λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι με την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τον υπολογιστή τους.

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο,αλλά έχει βάση.  Ένας ερευνητής για θέματα κυβερνοασφάλειας, ο Ρος Μπέβινγκτον, ο οποίος έκανε σχετική παρουσίαση στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Sky News, υποστήριξε ότι είναι δυνατό να παραβιασθεί ένας υπολογιστής, αν στη θύρα USB του συνδεθεί για φόρτιση η μπαταρία ενός -«μολυσμένου» από χάκερ- ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να εισβάλει στον υπολογιστή σας. Βεβαίως για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα ο χάκερ να έχει «πειράξει» το τσιπάκι του ηλεκτρονικού τσιγάρου, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να εκτελέσει τον κακόβουλο κώδικά του, όταν συνδεθεί με τον υπολογιστή. Για να γίνει  η επίθεση προϋποθέτει ότι το σύστημα του χρήστη είναι ξεκλείδωτο, ο Μπέβινγκτον δεν αποκλείει ότι ακόμη και κλειδωμένοι με κωδικό υπολογιστές θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι.
Την απειλή αυτή επιβεβαίωσε και ένας άλλος «λευκός» χάκερ και ερευνητής κυβερνοασφάλειας, ο FourOctets, ο οποίος έχει αναπτύξει μια ανάλογη μέθοδο επίθεσης μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου, στο οποίο έχει προστεθεί ένα «πονηρό» τσιπάκι.

Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί το κατάλληλο script για να ανοίγει την εφαρμογή Notepad (Σημειωματάριο) των Windows, μόλις το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνδέεται σε ένα φορητό υπολογιστή, ο οποίος παραπλανάται νομίζοντας ότι έχει συνδεθεί με κάποιο πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Στη συνέχεια, είναι δυνατό να εγκαταστηθεί ένα malware στο σύστημα του χρήστη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο