Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειρατεία σε τάνκερ : Ξεσπά ο πατέρας του έλληνα ναυτικού που απήχθη

Πειρατεία σε τάνκερ : Ξεσπά ο πατέρας του έλληνα ναυτικού που απήχθη

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή του γιου του κατά τη διάρκεια πειρατείας σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Τόγκο, ο πατέρας του ξεσπά, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων

Σειρά ερωτημάτων, τα οποία για την ώρα δεν μπορούν να απαντηθούν, θέτει ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο άνδρας που αγωνιά για τον γιο του επισημαίνει πως στο πλοίο υπήρχαν φύλακες και αναφέρει πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς κατάφεραν να μπουν μέσα οι πειρατές και να αρπάξουν το γιο του και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο»λέει χαρακτηριστικά.

Εκτός από τον 20χρονo Έλληνα δόκιμο, απήχθησαν τρεις ακόμη ναυτικοί, δυο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Τόγκο.

Σε αυτή προστίθεται πως το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιώτες φύλακες, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό βίντεο One Channel – Έτσι δρουν οι πειρατές της Αφρικής

Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Το τάνκερ Elka Aristotle ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενόπλοιων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορά το «ELKA ARISTOTLE», στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος» αναφέρει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς, προς το παρόν. Μπορούμε να πούμε μόνο ότι η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους».
Την ίδια ώρα, η European Navigation Inc. τονίζει πως το σκάφος και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή.

«Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης, όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο» κλείνει λέγοντας η εν λόγω ανακοίνωση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024