Απόλυτα συγχρονισμένοι με το… Ηalloween είναι οι ερευνητές στην Αγγλία καθώς αποκάλυψαν πως θα παρουσιάσουν τα μυστήρια «σημάδια των μαγισσών» που βρέθηκαν σε σπηλιά με την βοήθεια μαθημάτων 3D.

Τα ασυνήθιστα σημάδια ανακαλύφθηκαν στις αρχές του έτους και ήταν κρυμμένα σε μια σπηλιά στο Creswell Crags, δηλαδή σε ένα φαράγγι ασβεστόλιθου.

Τα σημάδια των μαγισσών τώρα σε… 3D

Το Μουσείο Creswell Crags και το Κέντρο Κληρονομιάς έχουν συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam του Ηνωμένου Βασιλείου για να παράγουν μια τρισδιάστατη αναπαράσταση της σπηλιάς που περιέχει τα σημάδια των μαγισσών.

Σκοπός της 3D αναπαράστασης είναι να προβληθούν τα μυστικά του εσωτερικού της σπηλιάς σε όσους έχουν περιέργεια, καθώς το βαθύ και σκοτεινό σπήλαιο δεν μπορεί να γίνει επισκέψιμο.

Τι μπορεί να σημαίνουν τα «σημάδια των μαγισσών»

Μέχρι στιγμής, τα περίεργα σκαλίσματα δεν έχουν χρονολογηθεί αλλά ειδικοί αναφέρουν ότι άλλες αντίστοιχες αναπαραστάσεις- που έχουν βρεθεί σε σπίτια, κάστρα και σπήλαια-δημιουργήθηκαν κάποια στιγμή ανάμεσα στο 1550 και το 1750.

Πιθανολογείται ότι τα δημιούργησαν κάτοικοι της περιοχής, που φοβόντουσαν ότι θα βγει το «κακό» μέσα από τα σπήλαια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κάτοικοι τότε ενδέχεται να πίστευαν πως το σπήλαιο ήταν η πύλη για την κόλαση και πως από αυτό το πέρασμα οι δαίμονες και οι μάγισσες του κάτω κόσμου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη γη για να καταστρέψουν την ανθρωπότητα.

Τι λένε οι ερευνητές για την περίοδο αυτή και το μεσαιωνικό χωριό

Τα σύμβολα αυτά όπως λένε οι εμπειρογνώμονες αποτρέπουν το κακό ακόμα και την ατυχία και χαράχτηκαν σε μια περίοδο που η πίστη στη μαγεία ήταν ευρέως διαδεδομένη.

Όσο για το Creswell , αυτό είναι ένα μεσαιωνικό χωριό και με πολλές σπηλιές που πάντα έφερναν τρόμο στους κατοίκοτς.

Γι΄αυτό και οι κάτοικοι έβαζαν προστατευτικά σύμβολα σε σπίτια και εκκλησίες, στις πόρτες και στα παράθυρα, για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται τόσα πολλά σε μια και μόνη σπηλιά.

Γράψτε το σχόλιό σας