Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώριος σκελετός σπάει την άσφαλτο για τη Μέρα των Νεκρών στο Μεξικό

Πελώριος σκελετός σπάει την άσφαλτο για τη Μέρα των Νεκρών στο Μεξικό

Κατασκευασμένος με παπιέ μασέ και με τις μαύρες και άσπρες επιφάνειές του, ο σκελετός μοιάζει να χαμογελά. Άλλωστε, η Día de Muertos είναι περισσότερο μέρα χαράς παρά θλίψης

Για τον εορτασμό της Μέρας των Νεκρών, σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Ραϊμούντο Μεντίνα (Raymundo Medina) φιλοτέχνησε έναν πελώριο σκελετό που μοιάζει να αναδύεται από την άσφαλτο ενός δρόμου της Σάντα Σεσίλια Τλάχουακ, στο Μεξικό. Σωροί θρυμματισμένου τσιμέντου στα σημεία όπου το γλυπτό έρχεται σε επαφή με τον δρόμο δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ότι ο σκελετός σηκώνεται από τα έγκατα της γης και τρυπάει την άσφαλτο για να βγει στην επιφάνεια.

Ο Μεντίνα φιλοτέχνησε το γλυπτό παραμένοντας πιστός στην παραδοσιακή αισθητική της μεξικανικής γιορτής, στην οποία τιμούνται οι αγαπημένοι εκλιπόντες και οι πρόγονοι. Σύμφωνα, με τον μεξικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Miguel Ángel Luna, ο Μεντίνα είναι μέλος της κολεκτίβας Χαέν Καρτονερία και, στην άσκηση της τέχνης του, συνεργάζεται με τους Ινδιάνους Γιαοκάλι.

Κατασκευασμένος με παπιέ μασέ και με τις μαύρες και άσπρες επιφάνειές του, ο σκελετός μοιάζει να χαμογελά. Άλλωστε, η Día de Muertos είναι περισσότερο μέρα χαράς παρά θλίψης.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024