Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 πλέον ανεπιθύμητοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη (pics+vids)

Οι 5 πλέον ανεπιθύμητοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη (pics+vids)

Υπάρχουν πέντε τρανταχτά παραδείγματα παικτών οι οποίοι μισήθηκαν όσο κανείς άλλος από τους οπαδούς των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται ακόμα. Το10.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Μάουρο Ικάρντι, αλλά και ο γνωστός στο ελληνικό κοινό... Τσαρλς Ιτάνζ, που έχει παίξει σε Καβάλα, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Η λατινογενής έκφραση persona non grata, στα ελληνικά σημαίνει «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και αποτελεί όρο του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα βασικό όρο στις σύγχρονες διπλωματικές σχέσεις.

Η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλωθεί ότι κάποιος είναι ανεπιθύμητος, ενώ κυρίως με αυτή την έκφραση τονίζεται η διακοπή διεθνών σχέσεων ή η άρση διαπίστευσης προσώπου που δια λόγου ή έργου προσέβαλε τη χώρα στην οποία ήταν διαπιστευμένο και κατά συνέπεια του απαγορεύεται η εκ νέου είσοδος στη χώρα αυτή.

Αυτός ο όρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα για πέντε παίκτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν και ιδιαίτερης εκτίμησης στις ομάδες που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο παρελθόν. Παίκτες όπως ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Μάουρο Ικάρντι, ο Γκρανίτ Τσάκα και ο Τζόλεον Λέσκοτ, έχουν βρεθεί σε περιπέτειες με τους οπαδούς κάποιων ομάδων στις οποίες έχουν αγωνιστεί, ενώ υπάρχει και μία περίπτωση ενός ανθρώπου που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, καθώς έχει αγωνιστεί σε Καβάλα, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα, Τσαρλς Ιτάνζ, ο οποίος από την Καβάλα πήγε στη Λίβερπουλ και από εκεί σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα τον θυμούνται ακόμα οι φίλοι της Λίβερπουλ, σίγουρα δεν είναι αγωνιστικός…

Πάμε να δούμε μία προς μία τους παίκτες που υπήρξαν ή είναι ακόμα persona non grata για χιλιάδες οπαδούς:

5. Τζολέον Λέσκοτ, Άστον Βίλα:

Ο Τζολέον Λέσκοτ που είχε αγωνιστεί και στην ΑΕΚ για πέντε μήνες το 2016 (Αύγουστος-Νοέμβριος), είχε ζήσει μία από τις χειρότερες εμπειρίες της καριέρας του με την Άστον Βίλα, καθώς οι «χωριάτες» υποβιβάστηκαν στη 2η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (Championship) για πρώτη φορά μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Πολλοί παίκτες της ομάδας τότε, όπως ήταν φυσικό, έγιναν ανεπιθύμητοι, με τον Λέσκοτ όμως να δέχεται τα «πυρά» πολλών φίλων της ομάδας για εξωαγωνιστικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, δύο ώρες μετά από μία ιδιαιτέρως «βαριά» ήττα με 6-0 από τη Λίβερπουλ (η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα μετά από 81 χρόνια), ο Λέσκοτ πόσταρε στα social media μία φωτογραφία με την υπερπολυτελή Mercedes του, προκαλώντας την αγανάκτηση των φίλων της Άστον Βίλα, η οποία έδινε μία πολύ δύσκολη «μάχη» παραμονής.

Επίσης, όταν επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά ο υποβιβασμός των «χωριατών» από την Premier League, o Λέσκοτ είχε πει πως αυτή η εξέλιξη ήταν καλή καθώς «ένα βάρος έφυγε από τους ώμους μας».

4. Γκρανίτ Τσάκα, Άρσεναλ:

Ο Γκρανίτ Τσάκα ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως  ο αρχηγός της Άρσεναλ και υποτίθεται πως θα ήταν ο φυσικός και ηθικός ηγέτης των «κανονιέρηδων» τα επόμενα χρόνια.

Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, στον εντός έδρας αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας (2-2), συνέβη το εξής περιστατικό. Οι οπαδοί της Άρσεναλ άρχισαν να γιουχάρουν τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας, με τον Τσάκα να μην αντιδρά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έκλεισε τα αυτιά του στους φιλάθλους και από το βλέμμα του φαινόταν σαν να ήταν έτοιμος να πει «f*** off», αλλά αρκέστηκε στο να βγάλει τη φανέλα και να φύγει από το γήπεδο.

Η αντίδραση του Τσάκα μάλλον τον έχει κάνει πλέον τον πιο ανεπιθύμητο παίκτη στα μάτια των οπαδών της Άρσεναλ.

3. Μάουρο Ικάρντι, Ίντερ:

Ένας παίκτης ο οποίος έχει μεγάλο ταλέντο στο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων της Ίντερ.

Μόλις στην ηλικία των 22 ετών έγινε αρχηγός στην Ίντερ, αλλά γρήγορα οι σχέσεις του με τους οργανωμένους οπαδούς των Μιλανέζων «χάλασαν». Τη σεζόν 2014-15 η Ίντερ τερμάτισε 14 βαθμούς μακριά από την πρώτη τριάδα που έβγαζε στο Champions League και σε ένα ματς με τη Σασουόλο (ήττα 3-1 για τους «νερατζούρι») ο Ικάρντι πέταξε τη φανέλα του στους οπαδούς της Ίντερ, οι οποίοι όμως του την… επέστρεψαν στο πρόσωπο.

Αυτό ήταν το… φυτίλι που άναψε τη φωτιά ανάμεσα στον Αργεντινό επιθετικό και τους Ultras της Ίντερ. Η κόντρα συνεχίστηκε και την περσινή σεζόν, με το γνωστό σίριαλ της αποχώρησης ή μη του Ικάρντι από την Ίντερ, την αφαίρεση του περιβραχιόνιου του αρχηγού και τελικά το… προσωρινό διαζύγιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το περασμένο καλοκαίρι, με τον Ικάρντι να αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν.

2. Γκάρεθ Μπέιλ, Ρεάλ Μαδρίτης:

Tο 2013 αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και σε έξι χρόνια δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες πολλών ανθρώπων στην ομάδα, όπως και των φιλάθλων.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Ουαλό άσο και το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε να τον… ξεφορτωθεί, αλλά η μεταγραφή του για την Κίνα δεν έγινε ποτέ. Οι οπαδοί των «μερένχες» έχουν βάλει σε… μαύρη λίστα τον Μπέιλ, καθώς μετά τη φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο υποτίθεται πως θα ήταν ο παίκτης που θα έπαιρνε ρόλο ηγέτη στη «Βασίλισσα», αλλά αυτό η αλήθεια είναι πως δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με πειστικό τρόπο.

Φέτος σε 7 συμμετοχές έχει 2 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και ο «Ζιζού», όπως φυσικά και οι υποστηρικτές της Ρεάλ, περιμένουν πολλά περισσότερα πράγματα από τον Ουαλό.

1. Τσαρλς Ιτάνζ, Λίβερπουλ:

Και φτάσαμε στον Τσαρλς Ιτάνζ λοιπόν. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας είχε πολλά χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στην Καβάλα, τη διετία 2011-13 πέρασε από τον Ατρόμητο, ενώ το πρώτο εξάμηνο υπήρξε παίκτης του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Ιτάνζ βέβαια τις περιόδους Αύγουστος 2007-Αύγουστος 2009 και Ιούνιος 2010-Ιανουάριος 2011, έπαιξε στη Λίβερπουλ και στην Premier League καταγράφοντας συνολικά 7 συμμετοχές.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2009, στην επέτειο των 20 χρόνων από τη τραγωδία του Χίλσμπορο, ο Ιτάνζ φάνηκε σε βίντεο να χαμογελά και να κάνει πλάκα με έναν διπλανό του. Αυτό το γεγονός, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του συλλόγου αλλά και των οπαδών της Λίβερπουλ, καθώς δεν ξανάπαιξε ποτέ με τους «reds» μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 όταν και αποχώρησε με προορισμό τον Ατρόμητο, ενώ είχε ισχυριστεί πως δεχόταν αρκετά απειλητικά μηνύματα από φίλους της ομάδας, εξαιτίας αυτού του περιστατικού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024