Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βιολέτα Ίκαρη μιλάει στο in.gr για την συνεργασία της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Η Βιολέτα Ίκαρη μιλάει στο in.gr για την συνεργασία της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Η Βιολέτα Ίκαρη, ένα από τα πρόσωπα που έχουν προκαλέσει αίσθηση το τελευταίο διάστημα για το ταλέντο τους εμφανίζεται φέτος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Άνοδο

Η Βιολέτα Ίκαρη, ένα από τα πρόσωπα που έχουν προκαλέσει αίσθηση το τελευταίο διάστημα για το ταλέντο τους εμφανίζεται φέτος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Άνοδο.

Μετά την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» η Ίκαρη κάνει ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα στην πορεία της με μια συνεργασία που επιθυμούν δεκάδες συνάδελφοι της.

Μαζί, στη σκηνή του ANODOS Live Stage θα κάνουν μια γενναία βουτιά στην πληθωρική δισκογραφία του Βασίλη και θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα «εφ’ όλης της ύλης» με διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, ακατέργαστα «διαμάντια»- τραγούδια που αξίζουν την προσοχή μας, νεότερες επιτυχίες από τους τελευταίους του δίσκους και προσωπικές επιλογές του Βασίλη. 

Η Βιολέτα Ίκαρη μίλησε στο in.gr για αυτή την συνεργασία.

Μιλήστε μας για τις εμφανίσεις σας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε;

Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα από τραγούδια του Βασίλη, παλιά κι αγαπημένα, μπλεγμένα με καινούργια από τις πρόσφατες δουλειές μας: «Μπλέξαμε» & «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», αλλά δε θα λείπουν και τραγούδια – εκπλήξεις. Μαζί μας θα τραγουδούν με τις υπέροχες φωνές τους, ο Απόστολος Μόσιος και η πάντα εντυπωσιακή Μαίρη Μπρόζη.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια του Βασίλη;

Δύσκολο να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου, αφού αγαπώ σχεδόν ό,τι έχει τραγουδήσει αυτός ο άνθρωπος. Θα σας πω τα δέκα τραγούδια που με έχουν συγκινήσει περισσότερο.

Από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο ¨Μπλέξαμε¨ έχω αγαπήσει πολύ τα τραγούδια: «Αποτσίγαρα» (μουσική: Αντρέας Αποστόλου & στίχοι: Σάννυ Μπαλτζή) και «Κυριακή» (μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου & στίχοι: Λίνα Δημοπούλου)

 Από το δίσκο ¨Χαμένες αγάπες¨, τα τραγούδια: «Βρέξε θεέ μου» και «Στο καλό να πας» (μουσική: Χριστόφορος Κροκίδης & στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος), το «Μαμά» του Charles Aznavour σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Από το δίσκο ¨φυσάει¨, τα τραγούδια: «Αλλά τα βράδια» & «Που είσαι» του Γιώργου Τσαγκάρη και του Τάσου Λειβαδίτη. Από το δίσκο ¨Χαιρετίσματα¨ το «Πάρε με» (Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου & στίχοι: Αφροδίτη Μάνου) και το «Θα΄ ρθω να σε βρω» του Άσιμου και από το δίσκο ¨Τα τραγούδια του δρόμου¨ αγαπώ το τραγούδι «Ο στρατιώτης» του Μάνου Λοϊζου σε στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου.

Τι θέλετε να πάρει ο κόσμος μαζί του φεύγοντας;

Θα ήθελα ο κόσμος να φεύγει φορτισμένος από θετικά συναισθήματα και απαλλαγμένος από ό, τι μπορεί να τον έχει απομακρύνει από τον συνάνθρωπο.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την κυκλοφορία της πρώτης σας δισκογραφικής δουλειάς, ποια είναι τα συναισθήματά σας; 

Νιώθω πανευτυχής που με όμορφα τραγούδια, κατάφερα να συστηθώ και να επικοινωνήσω με τον κόσμο, παίρνοντας ανέλπιστη αγάπη. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους δημιουργούς των τραγουδιών, γιατί μου έδωσαν τραγούδια που θα με συνοδεύουν  πάντα στη ζωή και στις παραστάσεις μου και τυχερή γιατί μου άνοιξαν την αγκαλιά τους άνθρωποι που μέσα σε αυτό το διάστημα, πρόλαβαν να γίνουν συνοδοιπόροι και συντρέχτες σε αυτό το δύσκολο δρόμο που διάλεξα.

Ποιο τραγούδι σας ξεχωρίζετε;

Όλα τα τραγούδια ξεχωρίζουν στα μάτια μου, το κάθε ένα και για διαφορετικό λόγο. Ένα από τα θετικά της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς, είναι ότι ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της, δεν βλέπω κάποιο απ΄τα τραγούδια που επέλεξα ως συμπληρωματικό. Κάθε φορά που ανακάλυπτα κάποιο καλό τραγούδι, για μένα ήταν και μία συγκλονιστική συνάντηση. Βέβαια δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού έψαχνα για τα κατάλληλα τραγούδια επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μόλις κυκλοφόρησε το video clip του τραγουδιού «Απέραντη ερημιά» με την συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, από τη feelgood records σε μουσική δική μου και του Βαγγέλη Καραπέτρου που είναι και ενορχηστρωτής του δίσκου «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» και σε στίχους της Σμαρούς Παπαδοπούλου. Προς το παρόν έχω αφιερωθεί στην προετοιμασία της παράστασης «Βράδυ Σαββάτου» με το Βασίλη μας ενώ συλλέγω τραγούδια για την επόμενη δισκογραφική μου δουλειά και ετοιμάζω κάποια προσωπικά live σε επαρχίες που θα ξεκινήσουν με το νέο έτος.  

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024