Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, μίλησε για τα γεγονότα στο Youth League, τις ενέργειες του Ολυμπιακού να βρεθούν οι δράστες, αλλά και για το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα

Στο Sport24 Radio μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ρέντη στο ματς για το Youth League, λέγοντας πως αν βρεθούν οι δράστες δεν πρόκειται να πατήσουν ξανά στο Καραϊσκάκη, ενώ μίλησε και για το VAR, σημειώνοντας πως το μόνο γήπεδο που δεν μπορεί ο κόσμος να δει ούτε την τηλεοπτική γραμμή είναι στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σύστημα του VAR:

«Έχω γίνει περίπου ειδικός του VAR, επειδή ήμουν ο πρώτος εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό βλέποντας την προχειρότητα με την οποία στήνεται όλο αυτό το σύστημα. Ξέρω περισσότερα πράγματα από ότι οι άνθρωποι που το έχουν παραγγείλει μαζί με την πολιτεία. Από τη μία χαίρομαι γιατί από νωρίς καταλάβαμε ότι το σύστημα VAR θα έχει πολλές παθογένειες έτσι όπως το έχουν στήσει, από την άλλη λυπάμαι για είναι κάτι χρήσιμο για το ποδόσφαιρο. Ισχύει ό,τι και στην τεχνολογία, πρέπει να ξέρεις το πώς να το χρησιμοποιείς».

Για την ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Πρόκειται για ένα αδιανότητο αυτογκόλ της ομοσπονδίας, η οποία ομολογεί ότι η ανακοίνωση της ΚΕΔ για την τεχνική δυσκολία της Nova, ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ. Μάλλον δεν τον σκέφτηκε σωστά ο κύριος Γραμμένος».

Για το αν το θέμα έχει δύο διαφορετικές πτυχές:

«Έχει όντως δύο πτυχές. Πρώτα είναι το οικονομικό κόστος, το λένε όλοι πλέον, είναι κοντά στα 13 εκατ. που πλήρωσε η Ελλάδα σε σύγκριση με την Ιταλία που έχει πληρώσει τα μισά λεφτά. Δεν νομίζω ότι έχουμε περισσότερα ματς από το Καμπιονάτο ή περισσότερες ανάγκες σε σχέση με το ιταλικό πρωτάθλημα. Είναι σαν να έχουμε αγοράσει ένα αυτοκίνητο που δεν έχει πόρτες. Έχουμε αγοράσει ένα σύστημα και δεν φροντίσαμε τουλάχιστον να έχει τη γραμμή του οφσάιντ».

Για το αν στοιχίζει 500.000 ευρώ η γραμμή του οφσάιντ:

«Όχι στοιχίζει πολύ παραπάνω…»

Για την στάση του Ολυμπιακού:

«Από το καλοκαίρι αρχίσαμε να στέλνουμε επιστολές στην ομοσπονδία για να μας κατατοπίσει τι θα ισχύει με το VAR. Το κάναμε επισταμένως, αν θα ισχύσει το διεθνές πρωτόκολλο. Το κάναμε επισταμένως. Δεν έχουμε ένα χαρτί, μια οδηγία, πως γίνεται, πόσο θα κρατάει, πώς θα γίνεται. Έγινε μια ενημέρωση το καλοκαίρι, καθώς ήρθαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι δεν ήξεραν ακριβώς τι παρουσίαζαν. Μαζέψαμε τους ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι δεν πήραν στα σοβαρά την κατάσταση και ο προπονητής μας εκνευρίστηκε και ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία. Αυτή ήταν και η μοναδική ενημέρωση που έγινε από ό,τι μάθαμε σε όλες τις ομάδες. Ετσι ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μέσα σε VAN με τέντες και όχι σε ένα κέντρο όπως είναι τώρα».

Για τη συνάντηση με τον υπουργό:

«Στη συνέχεια αφού διαφάνηκε το μπάχαλο και η κατάσταση, όπως λέει ο τίτλος της εκπομπής σας «είναι να γελάει κανείς», μια ιστορική φράση για τον ελληνικό αθλητισμό, έκανε ο υπουργός μια πρώτη σύσκεψη και διαπιστώνει ότι εμείς, τα κανάλια, η ομοσπονδία δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ, δεν έχουμε συζητήσει. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση και μετά από ένα μήνα έγινε η δεύτερη. Το μόνο που μάθαμε εκεί ήταν ότι συζητούσαμε δύο χρόνια για το VAR και τελικά το σύστημα δεν έχει γραμμή. Εσείς τότε δεν ήσασταν σίγουροι ότι υπάρχει η γραμμή; Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν το έχουν καταλάβει. Το σύστημα της γραμμής, που κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει είναι ένα software που έχει αγοράσει η Nova και μπαίνει γεωμετρικά με βάση την εικόνα του γηπέδου. Το θέμα όμως είναι ότι αγοράστηκε ένα σύστημα πανάκριβο χωρίς τη γραμμή».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού:

«Να βγουν τα πάντα στην επιφάνεια και να καταμεριστούν οι ευθύνες για το λάθος. Τα χρήματα τα πλήρωσε ο κόσμος και να μάθουμε για ποιο λόγο δεν πήραμε την γραμμή. Είναι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που κάνει τη δαπάνη. Για ποιο λόγο δεν πήραν τη γραμμή; Δεν λέω για το goal line technology, που κάνει πολλά εκατ. ευρώ. Αν είναι κάτι που αδιαμφισβήτητα βλέπουν στο VAR όμως είναι η γραμμή του οφσάιντ. Και αυτό δεν είναι θέμα του Ολυμπιακού, αλλά όλων των ομάδων».

Για αυτά που λέγονται ότι συμβαίνουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το VAR:

«Λέγονται από μέσα ενημέρωσης που έχουν συγκεκριμένη σχέση και σύσταση με ορισμένους ιδιοκτήτες. Ο Γιώργος Σαββίδης είναι ο μοναδικός. Καλό θα κάνει να μας εξηγήσει, επειδή εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ, πως είναι δυνατόν να δείχνει τους αγώνες του ΠΑΟΚ ένα κανάλι χωρίς γραμμή. Γιατί στις άλλες ομάδες βλέπουν το VAR της Nova, που έχει γραμμή τουλάχιστον συμβουλευτικά. Το μόνο VAR που δεν έχει γραμμή είναι στην Τούμπα. Το VAR στο Καραϊσκάκης λειτουργεί όπως σε όλα τα γήπεδα. Το θέμα μας είναι να λειτουργήσει το VAR για να μην υπάρχει καχυποψία».

Για τα γεγονότα στο Youth League με την Μπάγερν στο Ρέντη:

«Έγινε μια εισβολή την οποία ο Ολυμπιακός καταδίκασε από το πρώτο λεπτό. Τα επόμενα τρία ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Το Ρέντη δεν είναι μόνο το σπίτι του Ολυμπιακού, είναι και το σχολείο του. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρώτον δεν θα ξαναγίνουν και εφόσον ταυτοποιηθούν και μαθευτεί ποιοι είναι, δεν θα ξαναμπούν στον Ολυμπιακό και στο Ρέντη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο μικρός αθλητής του Ολυμπιακού, που χτυπήθηκε ενώ φορούσε τα σύμβολο του Ολυμπιακού. Το παιδί χτυπήθηκε από ιπτάμενο αντικείμενο. Εμείς είμαστε δίπλα του και μας πειράζει περισσότερο».

Για το αν ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού οι εισβολείς:

«Πώς να το ξέρω αυτό; Έχετε δει πίσω από τις κουκούλες; Να είμαστε ξεκάθαροι, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο οπαδό. Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του. Δεν κάνουμε αστυνομικές έρευνες. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιφρουρήσουμε το χώρο μας και το δεύτερο μόλις μάθουμε ποιοι είναι, να μην ξανάρθουν στο γήπεδο».

Για το ματς της ομάδας μπάσκετ με την Μπασκόνια και το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή:

«Εγώ νομίζω ότι η ομάδα μπάσκετ είναι καλύτερη από όσα διαβάζω. Την Κυριακή δύσκολο ματς και όταν το Καραϊσκάκη είναι γεμάτο, όπως δείξαμε απέναντι σε καλύτερες ομάδες από την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί».

Για τα πλέι οφ:

«Τα πλέι οφ θα δώσουν μια διαφορετική όψη στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν τρεις ομάδες και μια ομάδα έκπληξη, ο ΟΦΗ, που μπορεί να μπει στην εξάδα ενώ δεν την υπολόγιζε κανείς στην αρχή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr