Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Εκείνη αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και εμείς τρέχουμε από πίσω της για να μην… μείνουμε στο χθες!

Αφού πασχίσαμε να μάθουμε τι είναι τα emoji και τα like, τα share και όλα αυτά τα… απλά, ήρθε το επόμενο στάδιο.

Αυτό περιλαμβάνει νέες λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε διάφορες τακτικές που χρησιμοποιούμε… με τη βοήθεια των social media.

«Catfishing», «dogfishing», «ghosting», «cockfishing» είναι μερικές από αυτές.

Μια γρήγορη ματιά στα… γνωστά

Το «catfishing» αφορά όσους παρουσιάζονται στο διαδίκτυο παντελώς διαφορετικοί από ότι είναι στην πραγματικότητα. Eίχε βγει μάλιστα και σχετική εκπομπή στο MTV, δημιουργός της οποίας ήταν ένας άνδρας που τον είχε κοροϊδέψει μία γυναίκα στο διαδίκτυο όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Το «dogfishing» αναφέρεται σε ένα άτομο που ποζάρει σε μια φωτογραφία μαζί με έναν σκύλο που δεν είναι δικός του με στόχο να προσελκύσει ζωόφιλους για να βγει μαζί τους.

Επίσης υπάρχει ο όρος «cockfishing» και αναφέρεται σε όσους στέλνουν ψεύτικες φωτογραφίες τους… φαλλούς τους ενώ έχουν διαδικτυακή επικοινωνία.

Το «ghosting» αναφέρεται σε όσους μιλούν στο διαδίκτυο κανονικά και ξαφνικά εξαφανίζονται σαν… φαντάσματα. Συνήθως μπλοκάρουν όποιους μιλούν και γίνονται καπνός.

Υπάρχει και το «soft-ghosting» στο οποίο κάποιος εξαφανίζεται χωρίς να μπλοκάρει.

Νέες λέξεις

Ωστόσο και αυτοί οι όροι κάθε μέρα, αυξάνονται και πληθύνονται, αναγκάζοντάς μας να προσθέτουμε νέες λέξεις, στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Ένας από αυτούς που νέους όρους είναι το «zombieing».

Δεν είναι ένας 100% καινούριος όρος, αφού έρχεται ως συνέχεια του «ghosting».

Αφορά όσους εξαφανίζονται ξαφνικά και κάποια στιγμή αποφασίζουν να επικοινωνήσουν και πάλι. Ο όρος είναι εμπνευσμένος από τα… ζόμπι. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι απλά να τους αγνοούν και όχι να ζητούν απαντήσεις.

Πώς το αντιμετωπίζουμε

Ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι απλά να τους αγνοούν και όχι να ζητούν απαντήσεις, όπως υποστηρίζει η ειδικός σε θέματα dating Χάρλεϊ Κουίν.

Ειδάλλως, σύμφωνα με τα λεγόμενά της τα «θύματα» θα «μπουν σε έναν τοξικό κύκλο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr