Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρία Παπαγεωργίου με την κιθάρα της στο Μουσείο Γουλανδρή

Η Μαρία Παπαγεωργίου με την κιθάρα της στο Μουσείο Γουλανδρή

Η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται με την κιθάρα της αγκαλιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με μία διαφορετική μουσική παράσταση, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια σε «χρόνο Ενεστώτα», την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30

Η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται με την κιθάρα της αγκαλιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με μία διαφορετική μουσική παράσταση, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια σε «χρόνο Ενεστώτα», την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30.

Με τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της (Όμορφοι & Ηττημένοι, Άβουλο Θεριό & Μνήμη), το άλμπουμ 4 Χρόνια Δευτέρα που ηχογραφήθηκε ζωντανά, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο Αλληλογραφία, στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο μία ξεχωριστή παράσταση.

Τραγουδώντας σε «χρόνο Ενεστώτα», απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη: το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά.

Οι διαδρομές των τραγουδιών – ελληνικών και ξένων – χιαστί και η παρουσίασή τους ενστικτώδης, εκεί που τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με τους Portishead και ο Νίκος Παπάζογλου με τον Παύλο Παυλίδη, ανάμεσα στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λέσβου και του Πόντου, με κεντρικό σταθμό τα δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας, αλλά και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Η μοναδική ερμηνεύτρια που πάλλεται σε κάθε νότα και βιώνει κάθε λέξη των τραγουδιών που επιλέγει, μας καλεί να ελευθερώσουμε τη φωνή που κρύβουμε μέσα μας, να τραγουδήσουμε παρέα, να αποδεχτούμε τη μοναξιά μας, να βάλουμε τον «Σπόρο» μας σε ένα παράτολμο ταξίδι και να δούμε μαζί της «αυτό που βλέπουν τα πουλιά».

Σχετικά με τη σειρά συναυλιών Συναισθησία: ο ήχος των χρωμάτων

Στο πλαίσιο της νέας σειράς συναυλιών με τίτλο Συναισθησία, η μουσική ντύνεται με χρώματα στο μουσείο. Μία φορά τον μήνα, εναλλακτικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο τις δικές τους μελωδίες σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις αναφορές που καθόρισαν τον ήχο τους. Μία σειρά μουσικών παραστάσεων που έχουν δομηθεί ως προσωπικές εκθέσεις με θέμα τη μουσική.

Πληροφορίες:

Παρασκευή 01/11 | 20.30
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024