Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυθική πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μυθική πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνιστικά παραπαίει, όμως πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζει νέα «χρυσή» πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου με έναν σκοπό. Να την επαναφέρει στην κορυφή.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας τα τελευταία έξι χρόνια και ειδικότερα από την ημέρα που ο σπουδαίος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο της.

Η κορυφαία ομάδα της Αγγλίας, από το 2013 και μετά βρίσκεται στην πιο περίεργη φάση της σύγχρονης ιστορίας της αγωνιστικά και ψάχνεται με σκοπό να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή.

Έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές προπονητών, σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ σε πανάκριβες μεταγραφές κι όλα αυτά χωρίς κανένα αντίκρισμα, καθώς την τελευταία εξαετία μετράει μόλις έναν τίτλο Europa League κι ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Από την άλλη βέβαια οι κόκκινοι διάβολοι προελαύνουν οικονομικά κι από άποψη χορηγιών και συμφωνιών και είναι πλέον ένα από τα 2-3 κορυφαία brand name στον κόσμο.

Τεράστιες συμφωνίες, σπουδαία ανάπτυξη και το όνομα «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» είναι ίσως και το πιο διαδεδομένο στον αθλητισμό.

Η οικογένεια Γκλέιζερ και ο Εντ Γουντγουορντ έχουν κάνει περίφημα τη δουλειά τους σε αυτό τον τομέα και έχουν κάνει τη Γιουνάιτεντ μια καλοδουλεμένη εταιρία.

Η οργή του κόσμου και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας

Οι οπαδοί της ομάδας του Μάντσεστερ όμως όπως είναι λογικό δεν το βλέπουν έτσι. Δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα, δεν ενδιαφέρονται για συμφωνίες, αλλά θέλουν μόνο νίκες και επιτυχίες. Έτσι έχουν συνηθίσει επί εποχής Φέργκιουσον κι έτσι θέλουν να γίνει.

Ωστόσο κάτι τέτοιο απέχει πολύ. Για αυτό τον λόγο και οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας θέλουν την αποχώρηση της οικογένειας Γκλέιζερ από τον προεδρικό θώκο, με σκοπό να βρεθεί κάποιος που να επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή.

Ο κόσμος της ομάδας είναι εξοργισμένος με τις συνεχόμενες αποτυχίες και διαδηλώνει συνεχώς κατά της διοίκησης προκειμένου να τους κάνει να παραχωρήσουν τις μετοχές τους.

Ο άνθρωπος λοιπόν που φαίνεται να θέλει να «λυτρώσει» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Μπιν Σαλμάν έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παρελθόν και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του προκειμένου να αποκτήσει άμεσα τον σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υποψήφιος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έχει περιουσία που ανέρχεται στα 850 δις λίρες (!) και είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Οι δυο αποτυχημένες προσπάθειες και η τρίτη και φαρμακερή

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας γνωρίζει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα από τα κορυφαία brands και η αξία της είναι ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Επίσης γνωρίζει ότι οι κόκκινοι διάβολοι έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την αξία τους από τότε που ανέλαβαν τα ηνία οι Γκλέιζερς. Επίσης ο Μπιν Σαλμάν δηλώνει και οπαδός της ομάδας όσο βέβαια σημαντικό είναι κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για τέτοια ποσά.

Ωστόσο, η περίπτωση να αναλάβει ο Σαουδάραβας τη Γιουνάιτεντ δεν είναι εύκολη. Η διοίκηση των κόκκινων διαβόλων έχει ήδη απορρίψει δύο προσφορές της βασιλική οικογένεια, εκ των οποίων η δεύτερη ήταν αξίας 3,47 δις ευρώ.

Λέγεται μάλιστα πως η οικογένεια Γκλέιζερ, που είχε αγοράσει τη Γιουνάιτεντ το 2005, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει τις μετοχές, ανεξάρτητα από τι πρόταση θα κατατεθεί. Όμως ο Μπιν Σαλμάν δεν το βάζει κάτω.

Όπως αναφέρουν στην Αγγλία είναι έτοιμος να φτάσει και τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πείσει την οικογένεια να του δώσει τις μετοχές. Η προσφορά αυτή λέγεται ότι θα έχει θετική απάντηση και θα γίνει η μεγαλύτερη αγοραπωλησία όλων των εποχών στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024