Με την λαμπρότητα που επιβάλουν αυτές οι περιστάσεις πραγματοποιήθηκε ένας αυτοκρατορικός γάμος στο Παρίσι. Ο τρισεγγονός του Ναπολέοντα παντρεύτηκε την κόμισσα του οίκου των Αψβούργων της Αυστρίας.

Ο εντυπωσιακός γάμος του 33χρονου Ζαν Κριστόφ Ναπολέοντα Βοναπάρτη και της 31χρονης κόμισσας Ολυμπίας Ντ’ Αρκο Ζίνεμπεργκ τελέστηκε υπό βροχή, αλλά αυτό φυσικά δεν πτόησε τους προσκεκλημένους.

Ενώθηκαν και πάλι οι αυτοκρατορικοί οίκοι Γαλλίας και Αψβούργων

Ο πρώην αυτοκρατορικός οίκος της Γαλλίας και ο οίκος των Αψβούργων ενώθηκαν και πάλι καθώς ο γαμπρός είναι τρισεγγονός του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η νύφη δισεγγονή του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας και τρισεγγονή της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα, της Αρχιδούκισσας Μαρίας Λουίζας των Αψβούργων.

Δεκάδες γαλαζοαίματοι έδωσαν το Σάββατο το παρών στους γάμους του 33χρονου Ζαν Κριστόφ Ναπολέοντα Βοναπάρτη – του Οίκου της Γαλλίας – και της 31χρονης κόμισσας Ολυμπίας Ντ΄Άρκο Ζίνεμπεργκ, του οίκου των Αψβούργων.

Ο γαμπρός είναι τρισεγγονός του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η νύφη δισεγγονή του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας και τρισεγγονή της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα, της Αρχιδούκισσας Μαρίας Λουίζας των Αψβούργων.

Ο αυτοκρατορικός γάμος έγινε στον καθεδρικό ναό Saint Louis des Invalides, στο Παρίσι.

Πάντως, το ζευγάρι δήλωσε ότι παντρεύονται από αγάπη και όχι για πολιτικά συμφέροντα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο