Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινητά τηλέφωνα : Είναι πιο βρόμικα και από μια τουαλέτα

Κινητά τηλέφωνα : Είναι πιο βρόμικα και από μια τουαλέτα

Κινητά τηλέφωνα : Ερευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν 17.000 βακτήρια στα τηλέφωνα των μαθητών λυκείου, ενώ επιστήμονες από το University of Arizona βρήκαν ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τις περισσότερες τουαλέτες.

Είναι το αντικείμενο που πιθανότατα κρατάμε στα χέρια μας περισσότερο από κάθε άλλο μέσα στην ημέρα.

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει το πιο απαραίτητη αξεσουάρ για όλους μας. Πόσο, όμως, έχουμε σκεφτεί πόσο βρόμικο μπορεί να είναι;

Παλιότερη έρευνα της Deloitte που έγινε στην Αμερική έδειξε ότι οι κάτοχοι τσεκάρουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 47 φορές κάθε μέρα.

Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο – ειδικά αφού πιάνουμε το smartphone χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας – να συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια στην επιφάνεια της συσκευής.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν 17.000 βακτήρια στα τηλέφωνα των μαθητών λυκείου, ενώ επιστήμονες από το University of Arizona βρήκαν ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τις περισσότερες τουαλέτες.

Σε άλλη έρευνα φοιτητών αποτυπώθηκαν τα τηλέφωνά τους σε δίσκους Petri, που είναι ρηχά, κυλινδρικά, πλαστικά ή γυάλινα πιατάκια μέσα στα οποία καλλιεργούνται βακτήρια για εργαστηριακά πειράματα.
Μετά από μόλις τρεις ημέρες, οι μικροβιακές αποικίες που είχαν αναπτυχθεί στους δίσκους, εντυπωσίασαν τους φοιτητές.

Ποια βακτήρια εντόπισαν

Σύμφωνα με τη βακτηριακή ανάλυση, σε αρκετά κινητά εντοπίστηκε χρυσίζων σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureus) ένα βακτήριο που υπολογίζεται ότι φέρει το 20% του γενικού πληθυσμού και ενοχοποιείται ως συχνή αιτία λοιμώξεων, που προσβάλλουν το δέρμα, τα οστά, και τους πνεύμονες

Επίσης, σε μεγάλο ποσοστό εντοπίστηκε ο βάκιλος mycoides, που απαντάται συνήθως στο έδαφος.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα, σχεδόν το ένα τέταρτο των κινητών ήταν τόσο βρώμικα που είχαν μέχρι και 10 φορές περισσότερα μικρόβια από το αποδεκτό επίπεδο.

Μάλιστα, ένα από αυτά παρουσίαζε τόσο υψηλά επίπεδα βακτηρίων που ο ιδιοκτήτης του θα μπορούσε να εμφανίσει σοβαρή στομαχική διαταραχή.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024