Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλίας Κασιδιάρης : Το αληθινό πρόσωπο του πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ηλίας Κασιδιάρης : Το αληθινό πρόσωπο του πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε χθες στο Εφετείο Αθηνών προσπαθώντας να πείσει για την αθωότητά του και την «πολιτική του δίωξη» επικαλούμενος τον σεβασμό του στους νόμους και το σύνταγμα. Ωστόσο, το αιώνια πιστό «παιδί» του Μιχαλολιάκου εδώ και χρόνια έχει αποδείξει την εγκληματική ιδεολογία και δράση του

Σε ένα ακόμη παραλήρημα βρέθηκε ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη χθεσινη του κατάθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Κασιδιάρης είναι αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Μόνο που το μόνο που συνδέει του συνδέει το «πρωτοπαλίκαρο» του Μιχαλολιάκου με τον σημερινό Ηλία Κασιδιάρη είναι μόνο αυτή η παραληρηματική του κατάσταση.

«Με σεβασμό στο σύνταγμα και τους νόμους»

Σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε να απολογηθεί για τον ρόλο του στη νεοναζιστική οργάνωση πιστεύοντας ότι είναι καλά οργανωμένος. Προφανώς και έχει πολλάκις αναφέρει τα περί κατασκευασμένων κατηγοριών από πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να «πλήξουν τη Χρυσή Αυγή». Αυτό αποτελεί τον κορμό της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών μαζί με τα περί διώξεων λόγω «πολιτικών φρονημάτων», οπότε ο Κασιδιάρης το χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά.

Αυτό το οποίο έκανε έντονα ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι να επικαλείται τον σεβασμό του στο… σύνταγμα και τους νόμους. Έπαιξε φυσικά και το χαρτί του απροστάτευτου πολίτη που διώκεται αδίκως, αλλά η ερμηνεία που παραμένει κορυφαία ήταν ο «σεβασμός στο σύνταγμα». «Καταδίκασε» και «κατήγγειλε» οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου και κάθε έγκλημα του Ποινικού Κώδικα, ενώ θέλησε να τονίσει ότι γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών, λέγοντας ότι δεν απολογείται, ούτε προτίθεται να σχολιάσει τίποτα για τα πιστεύω του, ως ορίζει ο νόμος. Επέμεινε ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε ότι δεν τον γνωρίζει, ενώ χαρακτήρισε αποτρόπαια την πράξη του.

Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης και τί είναι ικανός να ισχυριστεί για να το κρύψει; Γιατί δεν μπορεί ο τσαμπουκάς με τα τατουάζ των Ναζί που έκανε φασαρίες με το παραμικρό, έβριζε, απειλούσε, οργάνωσε τάγματα εφόδου κι έπαιζε με τα όπλα να μετατρέπεται στο δικαστήριο σε… γατάκι.

Ποιος είναι ο Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης κάτι που καταδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο μέσα από βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες, τηλεφωνικές συνομιλίες και εσωτερικά κείμενα της οργάνωσης.

Ο Κασιδιάρης άνηκε στην ομάδα των «εκλεκτών» του Μιχαλολιάκου και για πολλά χρόνια εκπρόσωπος Τύπου του. Μετά την εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής επέλεξε να μείνει πιστός στον Αρχηγό – ήταν άλλωστε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξή του και πλέον εκτελεί χρέη δημοτικού συμβούλου μαζί με την Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη δράση του ως επικεφαλής σε πογκρόμ, καθοδηγητής σε επιθέσεις, βίαιες επιχειρήσεις, πολεμικές εκπαιδεύσεις στελεχών και ναζιστική κατήχηση.

Στη φωτογραφία φαίνεται να κρατάει με άλλους χρυσαυγίτες τη σημαία της Βέρμαχτ σε ορκωμοσία νέων μελών κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Ο Κασιδιάρης αρχικά ισχυρίστηκε ότι είναι φωτομοντάζ και εμφάνισε την ίδια φωτογραφία, στην οποία όμως είχε αντικαταστήσει τη σβάστικα με τον κέλτικο σταυρό. Η φωτογραφία που βρέθηκε στο προσωπικό του κινητό είναι αυτή με τη σημαία της Βέρμαχτ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει παραδεχθεί ότι απλώς αγαπά τη σκοποβολή. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι είχε το ρόλο του σκληροτράχηλου εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όταν ακόμα αισθανόταν «άτρωτος» χαιρόταν ιδιαίτερα τον ρόλο του ως μπροστάρη του Μιχαλολιάκου. Ήταν το πρωτοπαλίκαρο του «αρχηγού» και δεν αισθανόταν καμία ανάγκη να το κρύψει, όπως κάνει τώρα.

Ο Κασιδιάρης επικεφαλής τάγματος εφόδου στον Μελιγαλά

Ο Κασιδιάρης καθοδηγεί τάγμα εφόδου το 2011 στο κέντρο της Αθήνας

Ο Κασιδιάρης έχει δηλώσει ότι έχει μια απλή αδυναμία στο άθλημα της σκοποβολής και ότι κατέχει νόμιμα όπλα. Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Κατείχε όντως 2 κυνηγετικά όπλα, τα οποία όμως είχε μετατρέψει σε πυροβόλα όπλα. Επίσης χρησιμοποιούσε στα «γυμνάσια» και τα φροντιστήρια της ναζιστικής οργάνωσης προς τα μέλη της. Ο ίδιος φυσικά αρεσκόταν να ποζάρει επιδεικνύοντας όπλα, με τα οποία πυροβολούσε κιόλας μέσα σε δρόμους.

Το… «συγγραφικό έργο» του Ηλία Κασιδιάρη είναι επίσης γνωστό. Σήμερα αρνήθηκε να το σχολιάσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ένα από τα κείμενά του με τίτλο «Ο Χίτλερ πέρα από την Ιστορία» στο οποίο χαρακτηρίζει τον Αδόλφο Χίτλερ ως «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «οργανωτή ενός προτύπου κράτους».
Αν μη τι άλλο ο μεγάλος θαυμαστής του Χίτλερ, κάποτε όχι απλώς διαφήμιζε την αγάπη του στο ναζισμό, αλλά το είχε πάει ένα βήμα παραπέρα.
Το 2013 κυκλοφόρησε ένα μοντάζ αντλημένο από το κατασχεθέν αρχείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο οποίο βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται ως …τέκνα του Χίτλερ. Από τη φωτογραφία δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε γίνει επίσης… μοντέλο σε διαφήμιση ρούχων για τους νοσταλγούς της Βέρμαχτ.
Ο πραγματικός χαρακτήρας του Ηλία Κασιδιάρη, παρά το γεγονός ότι κατά τη σημερινή του απολογία επιστράτευσε ψυχραιμία, είναι επίσης απολύτως γνωστός. Τις περισσότερες φορές ο ναζισμός δεν κρύβεται και ο ίδιος δεν τα κατάφερνε να το κρύψει ούτε στις δημόσιες εμφανίσης του, όπως κατά την επίθεσή του κατά της Λιάνας Κανέλη μέσα στον χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο Κασιδιάρης είχε επιτεθεί στον Νίκο Δένδια μέσα στη Βουλή, επειδή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απλώς πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ευθέως απειλήσει ακόμα και αστυνομικούς του Ηρακλείου Κρήτης, που προσπάθησαν να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστικών οργανώσεων, κάνοντας λόγο ακόμα και για νεκρούς.

Αμετανόητος και εξαιρετικά επιθετικός φάνηκε μέχρι και την ημέρα της σύλληψής του κατά την οποία επιτέθηκε και έφτυσε δημοσιογράφους.

Το «λάθος» του Κασιδιάρη

Παρά το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να υποκριθεί όσο καλύτερα μπορούσε ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου έκανε και ένα λάθος, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο για τη ρητορική μίσους και τα ναζιστικά του πρότυπα. Προσπαθώντας να μη τοποθετηθεί επί της ναζιστικής του ιδεολογίας ως αναφαίρετο δικαίωμα του  και ταυτόχρονα να αποφύγει την ερώτηση για τη ρητορική μίσους είπε :  «Σε κάθε περίπτωση να δηλώσω ότι ο πολιτικός μας λόγος ο δημόσιος λόγος είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα πλαίσια της νομιμότητας.  Δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά».

Μέσα σε όλα τα ψέματα που κατέθεσε σήμερα, του ξέφυγε μία αλήθεια.  Ο Κασιδιάρης άθελά του, ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι στον «επίσημο» λόγο των χρυσαυγιτών δεν υπάρχει λόγος μίσους γιατί «προσαρμόστηκε στα πλαίσια της νομιμότητας». Παραδέχθηκε δηλαδή ότι χρειάστηκε να αλλάξει τον δημόσιο λόγο του, όταν πλέον άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Φαίνεται ότι παρά την προσπάθεια που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορει να υποκρίνεται δημοσίως και να λέει συνεχώς ψέματα αναφορικά με το πόσο «δημοκράτης» είναι. Ή μπορεί και να μην το αντέχει. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο που έχει η δικαιοσύνη.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024