Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίρη Κατράντζου: Το συγκινητικό «αντίο» στη Σοφία Κοκοσαλάκη

Μαίρη Κατράντζου: Το συγκινητικό «αντίο» στη Σοφία Κοκοσαλάκη

Την θλίψη της για τον θάνατο της Σοφία Κοκοσαλάκη εξέφρασε, μεταξύ άλλων, και η  σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου έκανε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση

Την θλίψη της για τον θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη εξέφρασε, μεταξύ άλλων, και η  σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου έκανε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση.

Ο ξαφνικός χαμός

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Η σπουδαία σχεδιάστρια μόδας που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό χτυπήθηκε από επιθετικό καρκίνο και κατέληξε στο Λονδίνο όπου ήταν και η βάση της εργασίας της.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη από το 2004 και μετά έγινε έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο καθώς είχε σχεδιάσει σε συνεργασία με τον Δ. Παπαϊωάννου τα ρούχα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. H σχεδιάστρια είχε καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ηταν επίσης η σχεδιάστρια των στολών της Aegean αλλά και πρόσφατα των ρούχων του προσωπικού του Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ποια ήταν η Σoφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Οι διακρίσεις

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονα στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στυλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια, είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι, ενώ είχε συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της μόδας, όπως τον γαλλικό οίκο Vionnet, τον επιχειρηματία Renzo Rosso, την Diesel και τον κολοσσό του Only the Brave.

H Ελληνίδα σχεδιάστρια ήταν μητέρα, σύμβουλος σε εταιρείες και δεχόταν  συχνά προτάσεις από διάσημους οίκους μόδας, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αγάπη της και για την σύγχρονη τέχνη.

Η ανάρτηση της Κατράντζου

«Σε ευχαριστούμε Σοφία που μας έκανες όλους να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Που επικοινώνησες τις αξίες του πολιτισμού μας πέρα από τα σύνορά μας με το απίστευτο ταλέντο, την ευφυΐα και το χάρισμά σου. Στο σύντομο διάστημα που είχα την τιμή να σε γνωρίσω, μου έδειξες, πριν καν γνωρίσω εγώ τον εαυτό μου, τι σημαίνει αληθινή δύναμη και την αφοσίωση που χρειάζεται στην βιομηχανία μας. Ανέκαθεν θαύμαζα την αποφασιστικότητα και τις αξίες που κυριαρχούσαν στη ζωή σου, πάντα με τους δικούς σου όρους. Τα νέα με σόκαραν και είναι δύσκολο να το αποδεχθώ… Είναι πολύ θλιβερό», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε η διεθνής σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Δείτε την ανάρτηση:

View this post on Instagram

Thank you @sophiakokosalaki for making us all feel proud to be Greek. For communicating the values of our culture far beyond our borders through your incredible talent, intelligence and charisma. In the short time I had the privilege of knowing you you showed me, before I even knew myself, what real strength means and the razor sharp focus that is needed in our industry. I have always been in awe of your determination and the values you lead your life with, always in your own terms. The news today shocked me and it’s difficult to come to terms with it.. It is very very sad. Rest peacefully Sophia.. Sending my most heartfelt condolences to those who were closest to you and to your family. 💔 #sophiakokosalaki

A post shared by Mary Katrantzou (@marykatrantzou) on

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024