Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίνι σειρά για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Μίνι σειρά για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων θα είναι το θέμα αγγλόφωνης τηλεοπτικής σειράς, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία παραγωγής Vendome, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του περιοδικού Variety

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων θα είναι το θέμα αγγλόφωνης τηλεοπτικής σειράς, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία παραγωγής Vendome, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του περιοδικού Variety.

Η μίνι σειρά θα βασίζεται σε ένα άρθρο-έρευνα της εφημερίδας New York Times για την καταστροφή στις 15 Απριλίου 2019. Η συγγραφή του σεναρίου είναι σε εξέλιξη, μπορεί να αρχίσει να μεταδίδεται από το 2021, εξήγησε ο ιδρυτής της Vendome Φιλίπ Ρουσελέ, που είναι συμπαραγωγός της σειράς μαζί με την επίσης γαλλική εταιρία παραγωγής Pathe.

Ο παραγωγός («Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου», «Οικογένεια Μπελιέ») αγόρασε τα δικαιώματα για τη διασκευή του άρθρου και συνεργάζεται με την αμερικανική εφημερίδα για τη συγγραφή της σειράς που αναμένεται να έχει τέσσερα έως έξι επεισόδια.

«Διαβάζοντας το άρθρο, είπαμε με την Pathe ότι μπορεί να γίνει μια εξαιρετική σειρά, μια διεθνής σειρά δεδομένης της ευρύτητας του θέματος», δήλωσε ο Ρουσελέ από το Mipcom, την ετήσια εμπορική έκθεση για τη διεθνή αγορά των οπτικοακουστικών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Κάννες.

«Θα προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πραγματικά γεγονότα. Θα παρακολουθούμε την επικαιρότητα καθόσο θα εξελίσσεται η σειρά, με δεδομένο ότι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη η αιτία της πυρκαγιάς», υπογράμμισε ο παραγωγός.

Σύμφωνα με το Variety, η σειρά εμπνέεται επίσης από την πρόσφατη σειρά «Τσερνόμπιλ». Κυρίως γιατί αυτή η μίνι σειρά για την πυρηνική καταστροφή του 1986, παρότι η δράση της εκτυλίσσεται αποκλειστικά στη Σοβιετική Ένωση, έχει γυριστεί στ΄αγγλικά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 θα μεταδώσει επίσης πριν από το τέλος της χρονιάς ένα «docufiction», μια ταινία ντοκιμαντέρ για την Παναγία των Παρισίων με τίτλο «L’epreuve des siecles» ( Η δοκιμασία των αιώνων). H ταινία θα διηγείται επτά αιώνες Ιστορίας του καθεδρικού ναού μέχρι την πυρκαγιά. Θα είναι μια παραγωγή του Program 33. Την αφήγηση του ντοκιμαντέρ θα κάνει η Σοφί Μαρσό.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024