Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fortnite : «Έπεσε» το δημοφιλές video game

Fortnite : «Έπεσε» το δημοφιλές video game

Σοκ έχουν πάθει οι εκατομμύρια θαυμαστές του Fortnite, καθώς το αγαπημένο τους παιχνίδι έχει «πέσει» για σχεδόν 24 ώρες - Τίτλοι τέλους ή διαφημιστικό κόλπο;

Τίτλους τέλους έριξε φαινομενικά το Fortnite, το δημοφιλέστερο online video game του κόσμου, προκαλώντας «παγωμάρα» στους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

To Fortnite ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η Epic Games, η εταιρεία που κυκλοφορεί το παιχνίδι, είχε ανακοινώσει ότι ενόψει του τέλους της 10ης σεζόν και της αρχής της 11ης, το παιχνίδι θα γιόρταζε αυτή τη μετάβαση με ένα event που το λένε «The End», δηλαδή «Το Τέλος».

Βέβαια, η γιορτή μετατράπηκε σε σοκ αφού το τέλος φαίνεται πως ήταν… κυριολεκτικό για το παιχνίδι – φαινόμενο.

Ένας «αστεροειδής» κατέστρεψε το Fortnite

Όλα συνέβησαν την Κυριακή στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Στο μενού του Fortnite, oι παίκτες είχαν μία μοναδική επιλογή: το να μπουν μόνο σε ένα σενάριο, που ονομαζόταν «Το Τέλος».

Ενώ έπαιζαν σε αυτόν τον χάρτη, οι παίκτες αντίκρισαν ένα απίστευτο σκηνικό. Το νησί του Fortnite, συνηθισμένος και αγαπημένος τόπος για τις μάχες μεταξύ των παικτών, «χτυπήθηκε» από αστεροειδή.

Στη συνέχεια, μία μαύρη τρύπα κατάπιε παίκτες και νησί.

Το μυστήριο της μαύρης τρύπας

Από τότε, και ενώ κοντεύουν να συμπληρωθούν 24 ώρες, το παιχνίδι έχει «πέσει». Κανείς από τους περίπου έξι εκατομμύρια παίκτες του δηλαδή δεν μπορεί να παίξει ή να κάνει οτιδήποτε.

Το μυστήριο πυκνώνει, καθώς «μαύρο» έπεσε και στους επίσημους λογαριασμούς του Fortnite σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες έχουν εξαφανιστεί και έχουν αντικατασταθεί με μία μαύρη τρύπα.

Στο Facebook και το Twitter του Fortnite, υπάρχει ένα live βίντεο που δείχνει από χτες τον στροβιλισμό της μαύρης τρύπας. Εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν χτες στο live αυτό, περιμένοντας με αγωνία να μάθουν τη μοίρα του παιχνιδιού.

Το ενδιαφέρον, όμως, γρήγορα έπεσε όσο περνούσε η ώρα. Κάποιοι βέβαια θεωρούν ότι υπάρχει κάποιος μυστικός κωδικός που πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί πίσω από τη μαύρη τρύπα και τους αριθμούς που ενίοτε την περιτριγυρίζουν.

Είναι κόλπο μάρκετινγκ;

Κατά πάσα πιθανότητα, η κίνηση αυτή από την Epic Games αποτελεί διαφημιστικό τρικ. Βέβαια, η υπομονή των σκληροπυρηνικών παικτών του Fortnite δοκιμάζεται έντονα το τελευταίο 24ωρο, αφού δεν βλέπουν να επανέρχεται το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Πολλοί θεωρούν ότι σκοπός είναι να διαφημιστεί η 11η σεζόν του παιχνιδιού, που πρόκειται να βγει σύντομα σε κυκλοφορία.

Η νέα έκδοση αυτή φαίνεται ότι θα έχει αλλαγές στον χάρτη και σε κάποια αντικείμενα, κάτι που δικαιολογεί τον λόγο που «έπεσε» μαύρο.

Άλλοι πιστεύουν ότι θα κυκλοφορήσει η συνέχεια του παιχνιδιού, το «Fortnite: Chapter 2» (Κεφάλαιο 2).

Τι είναι το Fortnite;

Το Fortnite είναι ένα διαδικτυακό shooter παιχνίδι.

Eκατό παίκτες ρίχνονται σε ένα μικρό νησί και πολεμούν ο ένας τον άλλο μέχρι να απομείνει μόνο ένας. Στις μάχες τους, χρησιμοποιούν όπλα ή εργαλεία που κατασκευάζουν μόνοι τους με υλικά που βρίσκουν στο νησί.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε δωρεάν τον Ιούνιο του 2017 και γρήγορα εξελίχθηκε σε φαινόμενο. Υπολογίζεται ότι έχει πάνω από 6 εκατομμύρια παίκτες, ενώ είναι δημοφιλέστατο στις μικρές ηλικίες.

Ο τζίρος του παιχνιδιού ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια το μήνα.

Το Fortnite θεωρείται ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια των τελευταίων ετών, μερικοί μάλιστα αναφέρουν ότι είναι το ίδιο εθιστικό με την κοκαϊνη. Επίσης, η τεράστια απήχηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχει προκαλέσει ανησυχίες στους γονείς σε όλο τον κόσμο, που βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν με τις ώρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024