Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερευνητές ανακάλυψαν αρχαίο ερωτικό έπος που... θυμίζει τις «50 αποχρώσεις του γκρι»

Ερευνητές ανακάλυψαν αρχαίο ερωτικό έπος που… θυμίζει τις «50 αποχρώσεις του γκρι»

Ένα βιβλίο, το οποίο θεωρείται ένας... πολύ πρώιμος προάγγελος τις γνωστής σειράς βιβλίων «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», που είχαν προκαλέσει πάταγο ανακαλύφθηκε στη Βρετανία

Ένα βιβλίο, το οποίο θεωρείται ένας… πολύ πρώιμος προάγγελος τις γνωστής σειράς βιβλίων «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», που είχαν προκαλέσει πάταγο ανακαλύφθηκε στη Βρετανία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ ανακάλυψαν τμήματα ενός ερωτικού ποιήματος από το 1200, που θεωρείται ως «Οι 50 αποχρώσεις του Γκρι» της εποχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου, το αφήγημα περιλαμβάνει λεπτομέρειες από την ερωτική συνεύρεση των δυο πρωταγωνιστών του.

Ειδικότερα, τα διασωθέντα τμήματα του ερωτικού ποιήματος «Le Roman de la Rose» χρονολογούνται στον 13ο μετά Χριστό αιώνα και περιγράφουν τις προσπάθειες ενός αυλικού να σαγηνεύσει την ερωμένη του.

Ανακαλύφθηκαν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ανάμεσα στα οποία και οι New York Post, από τον καθηγητή Νίκολας Βίνσεντ, στα αρχεία της Επισκοπής του Γόρτσεστερ κι υπολογίζεται πως πρωτοκυκλοφόρησε πίσω στα 1280 μ.Χ. για να αποτελέσει το επίκεντρο μιας μεσαιωνικής διαμάχης μεταξύ των τότε διανοούμενων, αναφορικά με τα δικαιώματα, σεξουαλικά και μη, των γυναικών της εποχής.

«Σκληρό και δυνατό πράγμα» και «βάλτο μέσα σ’ αυτά τα χαντάκια», είναι μερικά μόνο από τα τσιτάτα γεμάτα υπονοούμενα που περιλαμβάνονται μεταξύ αυτού του ερωτικού έπους, των 22.000 στίχων, όπως αποκαλύπτει η καθηγήτρια Μαριάν Άιλες, που συμμετείχε στην έρευνα.

«Ήταν κάτι σαν το μπλοκμπάστερ των ημερών του», επιμένει για το ερωτικό ποίημα η καθηγήτρια Άιλες. Και το πολυάριθμο των «διασωθέντων χειρογράφων και τμημάτων του» αλλά και οι αναφορές στο εν λόγω ποίημα σε άλλα μεσαιωνικά κείμενα αποτελούν απόδειξη για τη δημοφιλία του, σημειώνει η καθηγήτρια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024