Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: H πρώτη μπαλαρίνα της «Λίμνης των κύκνων» μιλάει αποκλειστικά στο in.gr

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: H πρώτη μπαλαρίνα της «Λίμνης των κύκνων» μιλάει αποκλειστικά στο in.gr

Η Λίμνη των Κύκνων, το αριστούργημα του κορυφαίου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι φιλοξενείται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έως τις 20 Οκτωβρίου

Η Λίμνη των Κύκνων, το αριστούργημα του κορυφαίου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι φιλοξενείται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ο Τσαϊκόφσκι, το όνομα του οποίου συνδέθηκε όσο κανένα με το χορό, χάρη στη συναισθηματική δύναμη και τη θεατρικότητα της μουσικής του, έγραψε ένα έργο που άλλαξε για πάντα την ιστορία του μπαλέτου.

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να γοητεύει τον κόσμο). Συνδυάζει την μαγεία, το τραγικό και το ειδύλλιο, τον ρομαντισμό , την αγάπη και την εξαπάτηση με έναν μοναδικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Το κορυφαίο Russian Ballet Theater με τους διάσημους σολίστ διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση.

Στον πρωταγωνιστικό διπλό ρόλο εμφανίζεται η πρίμα μπαλαρίνα Khitrova Liudmila.

Γεννημένη στο Καζακστάν, αποφοίτησε από την Σχολή Μπαλέτου «Nizhny Novgorod». Εργάστηκε ως σόλο μπαλαρίνα στα Nizhny Novgorod Academic Opera και Ballet Theatre, στην Krasnoyarsk Academic Opera και Ballet Theatre. Τώρα είναι πρώτη σόλο χορεύτρια στην Εθνική Ακαδημία Μπολσόι και Ballet Theatre στο Μίνσκ. Έχει λάβει το Grand Prix στον ο διεθνή διαγωνισμό μπαλέτου στην Κωνσταντινούπολη το 2014, ενώ έχει βραβευτεί στην Λευκορωσία.

Η Khitrova Liudmila μίλησε στο in.gr για αυτό τον σπουδαίο ρόλο.

Μετά από τόσο χρόνια εμπειρίας, ποιος θα έλεγες ότι είναι ο ρόλος της ζωής σου;

Αγαπώ κάθε ρόλο ξεχωριστά. Δουλεύοντας πάνω σε κάθε έργο, ερωτεύομαι με τον ρόλο μου. Στο ρεπερτόριό μου δεν υπάρχουν ρόλοι τους οποίους να μην αγαπούσα και να μην ήθελα να ερμηνεύσω. Αλλά ειδικά μου αρέσει η Ανιούτα, η Ωραία Κοιμωμένη και η Έβα από το μπαλέτο «Δημιουργία του Κόσμου».

Η Λίμνη των Κύκνων, είναι ένα όνειρο για κάθε μπαλαρίνα;

Όχι, είναι στερεότυπο. Για παράδειγμα όταν ήμουν μικρή ονειρευόμουν να ερμηνεύσω τη Ιουλιέτα, την Λίμνη των Κύκνων δεν την σκεφτόμουν καν.

Πως καταφέρνεις να συνδυάσεις τα διαφορετικά στοιχεία που απαιτεί ο ρόλος, λυρισμό αλλά και δυναμικότητα;

Για αυτό αφιερώνω πολύ χρόνο και με υπευθυνότητα προετοιμάζομαι για κάθε παράσταση, επεξεργάζομαι τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή μου, δουλεύω τις κινήσεις μου σύμφωνα με τον ρόλο μου. Στον λευκό κύκνο προσπαθώ να δώσω περισσότερη τρυφερότητα και ρομαντισμό, ενώ στην Οντίλ – περισσότερη υπουλότητα και προκλητικότητα.

Το παγκόσμιο κοινό υποδέχεται πάντα με θαυμασμό αυτό το έργο;

Η Λίμνη των Κύκνων είναι χωρίς αμφιβολία το πιο δημοφιλές μπαλέτο που έχει ζήτηση παντού. Είναι αδύνατο να μην θαυμάζουμε αυτή την όμορφη μουσική και την παραγωγή.

Φοβάσαι τις συγκρίσεις μιας και το ρόλο έχουν ερμηνεύσει μεγαθήρια του κλασικού μπαλέτου;

Θα συγκρίνουν πάντα, όμως κάθε χορεύτρια μπαλέτου έχει τη δικιά της ανεπανάληπτη προσωπικότητα. Είναι αδύνατο να αντιγράψεις τους εξέχοντες εκπρόσωπους του κλασσικού μπαλέτου. Κάθε καλλιτέχνης έχει την δικιά του ψυχή και γεμίζει τον ρόλο του με τις δικές του αποχρώσεις.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024