Η Colma αποτελεί μία, κατά τα άλλα, απλή και συνηθισμένη καλιφορνέζικη πόλη, μόνο που οι… νεκροί της «κάτοικοι» είναι πολλοί περισσότεροι από τους ζωντανούς! Συγκεκριμένα στην πόλη της Colma ζουν 1.700 άτομα ενώ οι νεκροί ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο!

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άνθρωποι που έζησαν και πέθαναν στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά όπως και πολλοί κάτοικοι του σήμερα, δεν άντεξαν οικονομικά να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στην ακριβή μητρόπολη.

Πως εξηγείται το παράξενο φαινόμενο;

Κατά τη διάρκεια του γνωστού «Gold Rush» (σ.σ. «Κυνήγι χρυσού») ανθρακωρύχοι, έμποροι και μετανάστες από όλον τον κόσμο συνέρρεαν στην περιοχή, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, φέρνοντας μαζί τους ασθένειες και γεμίζοντας τελικά τα νεκροταφεία.

Κατά το έτος του 1900 το Σαν Φρανσίσκο ήταν μία «πόλη νεκρών».

Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται ολοένα περισσότερο, τα 27 νεκροταφεία γέμισαν, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των ζωντανών κατοίκων. Το έτος του 1942, παρέμειναν μόνον δύο νεκροταφεία στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα πάνω από 150.000 σοροί να μεταφερθούν στην πόλη Colma, που έγινε η πόλη με τους περισσότερους νεκρούς σε σχέση με τους ζωντανούς, με συνολικά 17 τεράστια νεκροταφεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο