Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης : Εντός Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για ΔΕΠΑ και ΔΕΗ

Χατζηδάκης : Εντός Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για ΔΕΠΑ και ΔΕΗ

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα τέλη του μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Στα τέλη του μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για ΔΕΗ και ΔΕΠΑ.

Αυτό έκανε γνωστό ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και τις ρυθμίσεις για τη ΔΕΗ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να πωληθεί και το 100% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.

Σε ο,τι αφορά στα ΕΛΠΕ, είπε ότι προβλέπεται ο περιορισμός του μεριδίου του κράτους, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Διερευνούμε όλες τις επιλογές και θα καταλήξουμε σε εκείνο το οποίο θεωρούμε ότι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του Έλληνα φορολογούμενου», επισήμανε.

Οι διακρατικές συμφωνίες

Όσον αφορά στα διακρατικά έργα, ο υπουργός ξεκίνησε την αναφορά του με τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB), οι υπογραφές για τον οποίο θα μπουν αύριο στη Σόφια, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δηλώνει αρωγός στην υλοποίηση του πλωτού σταθμού παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG FSRU) της Αλεξανδρούπολης καθώς και του EastMed.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει το έργο.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση της διασύνδεσης Κρήτη – Αττική, επισήμανε πως έγινε ό,τι ήταν εφικτό για να διασφαλισθεί ένα ενιαίο πρότζεκτ.

«Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι προτάσεις που έγιναν προς την κατεύθυνση του ΑΔΜΗΕ δεν ήταν ώριμες και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να τις δεχθεί. Εκτός των άλλων, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα έμενε στον αέρα η ηλεκτροδότηση της Κρήτης, γεγονός που καθιστά την ηλεκτρική της διασύνδεση έργο μεγάλης εθνικής σημασίας» είπε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ο υπουργός, ότι ξεκαθάρισε στον κ. Λακκοτρύπη (με τον οποίο συναντήθηκε στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο της Τριμερούς), ότι για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης του έργου.

«Είμαστε έτοιμοι από αύριο να ξεκινήσουμε εντατικές διαπραγματεύσεις για το έργο, και να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις διαλειτουργικότητας» κατέληξε.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024