Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, τρομοκράτες χτύπησαν με πυροβολισμούς μια καφετέρια στη Σταυρούπολη, με αποτέλεσμα τρία άτομα να τραυματιστούν.

Λίγο αργότερα, σε μία πράξη αντιπερισπασμού, οι τρομοκράτες χτυπούν και τη Μόνη Λαζαριστών. Η περιοχή βυθίζεται στο απόλυτο χάος με δεκάδες τραυματίες, πολλοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Δεκάδες άνθρωποι τρέχουν αιμόφυρτοι προς τους διασώστες ενώ πυροσβέστες τους βοηθούν να απομακρυνθούν από τον τόπο του συμβάντος. Την ίδια ώρα αστυνομικοί αποκλείουν την περιοχή.

Πρόκειται για αναπαράσταση σεναρίου μαζικής καταστροφής

Ίσως το καταλάβατε από το ψεύτικο αίμα και την υπερβολή των εικόνων, αλλά τα παραπάνω συμβάντα φυσικά δεν συνέβησαν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αναπαράσταση σεναρίου μαζικής καταστροφής.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικών Λοιμώξεων και 8oυ Πανελλήνιου Συνέδριου Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής με θέμα «Τραύμα – Λοίμωξη – Σήψη», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα 3 – 6 Οκτωβρίου 2019 στο Lazart Hotel.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Καμπαρούδη, διευθυντή της Ε’ χειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και συντονιστή της άσκησης η συγκεκριμένη άσκηση είναι η ευκαιρία για τον συντονισμό όλων των φορέων όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο περιστατικό.

Ο medical coordinator της άσκησης Θανάσης Καλογερόπουλος τόνισε στο voria.gr ότι το δόγμα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών πρέπει να περάσει εκτός απο τις αρχές και στον απλό πολίτη ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συνεργαστούν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιό σας