Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Face it» : Η πυρετώδης ζωή της Ντέμπι Χάρι

«Face it» : Η πυρετώδης ζωή της Ντέμπι Χάρι

Το «Face It» είναι ένα post punk μπιζουδάκι που ανταμείβει τους αφοσιωμένους θαυμαστές της. Και ανάμεσα στις παραγράφους υπάρχουν εμβληματικές φωτογραφίες της Ντέμπι που τράβηξαν διάσημοι σαν τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ ή τον Μικ Ροκ.

Αρχικά, το πανκ ροκ ήταν στάση ζωής.

Ήταν η οργή του απροσάρμοστου νεαρού υπό τους ήχους μιας ηλεκτρικής κιθάρας, ήταν η απέχθεια στην ποπ που βασίλευε τη δεκαετία του 1970. Δεν υπήρχαν πιν απ, στο πανκ. Αυτό άλλαξε όταν εμφανίστηκε η Ντέμπι Χάρι, η frontwoman των Blondie, η οποία, στα καινούργια απομνημονεύματά της, αναπολεί, όλη εκείνη την εποχή.

«Face IT» : Δωράκι για τους αφοσιωμένους θαυμαστές

Το «Face It» είναι ένα post punk μπιζουδάκι που ανταμείβει τους αφοσιωμένους θαυμαστές της. Και ανάμεσα στις παραγράφους υπάρχουν εμβληματικές φωτογραφίες της Ντέμπι που τράβηξαν διάσημοι σαν τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ ή τον Μικ Ροκ.

Στα καινούργια απομνημονεύματα, η Ντέμπι δεν προσπαθεί να κουκουλώσει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού της από το ηλιόλουστο Χόθορν του Νιου Τζέρσεϊ στα «σκοτάδια» της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1970 (μεγάλο μέρος των απομνημονευμάτων βασίζεται σε συνεντεύξεις της με τη Σιλβί Σίμονς, τη δημοσιογράφο της βρετανικής ροκ σκηνής).

Με το που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, με πλατινέ μαλλί πλέον, η ζωή ήταν δουλειές του ποδαριού σε γραφεία επιχειρήσεων, ένα πέρασμα από το Playboy ως «κουνελάκι» και βραδινή ζωή με σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ σε κλαμπ όπως τα Max’s Kansas City και CBGB.

Βεβαίως, τον τόνο έδινε τότε ο Γουόρχολ και ο περίγυρός του, και η Ντέμπι αναζήτησε μια θέση μέσα στους «Superstar» του Άντι.

Επέζησε ενός Μανχάταν μέσα στο έγκλημα και τα ναρκωτικά

Είναι cool στις αφηγήσεις της για εκείνες τις ημέρες, και όσον αφορά το σεξ και όσον αφορά τα ναρκωτικά: «Δεν κάνανε επιστημονικές έρευνες και δεν είχανε κλινικές για μεθαδόνη, αν ήθελες ναρκωτικά έπαιρνες ναρκωτικά κι αν κόλλαγες ή γινόσουν χάλια, ήσουν μόνος σου».

Επέζησε ενός Μανχάταν μέσα στο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου ενός βιασμού και μιας διαδρομής σε αυτοκίνητο με βαλμένες τις ασφάλειες στις πόρτες του οποίου οδηγός πιστεύει πως ήταν ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος Τεντ Μπάντι.

«Έπαιζα με την ιδέα να είμαι μια πολύ θηλυκή γυναίκα και ταυτόχρονα πρώτη τραγουδίστρια σε μια αντρική ροκ μπάντα σε ένα εξαιρετικά μάτσο σπορ. Στα τραγούδια, έλεγα πράγματα που τότε δεν έλεγαν οι τραγουδίστριες… Η περσόνα μου στους Blondie ήταν μια φουσκωτή κούκλα αλλά με μια σκοτεινή, προκλητική, επιθετική πλευρά» γράφει.

To «Face It» αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της άγριας θηλυκότητας της

Ήταν, ωστόσο, ένα ρομαντικό κορίτσι που έψαχνε να βρει τον έρωτα ανάμεσα σε συντρόφους που την κακομεταχειρίζονταν, έως ότου συνάντησε τον κιθαρίστα Κρις Στάιν που, για εκείνην, έγινε η αδελφή ψυχή και ο συνεταίρος της.

Επέζησαν εξάρτησης από ηρωίνη, επέζησαν αρρώστιας, επέζησαν οικονομικής κακοδιαχείρισης, έπαψαν να είναι ζευγάρι το 1987, αλλά παρέμειναν κοντά ο ένας στον άλλο. Οι Blondie, το «παιδί» τους, διαλύθηκαν το 1982, αλλά ξαναμαζεύτηκαν μια δεκαετία αργότερα και κάνουν τουρνέ ακόμη και σήμερα.

Εκείνο το πρόσωπο-όνειρο είναι σήμερα 74 χρόνων. Από τα χαχανητά με ναρκωτικά με τον Ντέιβιντ Μπόουι και τον Ίγκι Ποπ, από τους ρόλους σε ταινίες, από τα σόλο πρότζεκτ της, ακόμη και από επίσημη Blondie κούκλα Μπάρμπι, η Ντέμπι Χάρι επέζησε. Κυνηγώντας τα όνειρά της, η Ντέμπι υπερίσχυσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024