Τη στιγμή που μια καφέ αρκούδα έχει πλησιάσει αθόρυβα δύο ανυποψίαστους ψαράδες απαθανάτισε ένας φωτογράφος στην Αλάσκα.

Τη σκηνή απαθανάτισε ο φωτογράφος Ρόμπερτ Χόθορν, ο οποίος άλλωστε αποδείχθηκε σωτήρας των δύο ψαράδων, ειδοποιώντας τους.

Όπως μπορείτε να δείτε, ενώ οι ψαράδες ποζάρουν αμέριμνοι, η αρκούδα βρίσκεται μερικά μέτρα πίσω τους!

Για καλή τους τύχη οι δύο ψαράδες αντέδρασαν ψύχραιμα και κατάφεραν να σωθούν. Γιατί με το που αντιλήφθηκαν το τεράστιο θηλαστικό δεν άρχισαν να τρέχουν αλλά έμειναν ψύχραιμοι.και συνέχισαν το ψάρεμα, σαν να μη συμβαίνει απολύτως.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μόνο που σκέφτονταν οι ψαράδες ήταν το ψάρεμα. Δεν τους ενδιέφερε η αρκούδα πίσω τους», είπε ο Robert και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αυτή η φωτογραφία προκαλεί νευρικότητα σε πολύ κόσμο. Πολλοί άνθρωποι ανατριχιάζουν όταν τη βλέπουν και αναρωτιούνται τι συνέβη μετά. Δεν μπορούν να φανταστούν ότι η αρκούδα είναι τόσο κοντά στους ψαράδες και παρ’ όλα αυτά, δεν τους επιτέθηκε, ενώ και εκείνοι δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία της.

Η αρκούδα, ωστόσο, δεν ενδιαφέρεται για τους ψαράδες. Το μόνο που ήθελε, τελικά, ήταν να δει αν θα μπορούσε να κλέψει κάνα ψάρι».

Για να λέμε την αλήθεια, πάντως, οι ψαράδες δεν έτρεξαν γιατί γνώριζαν ότι δεν πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να αντιδράς σπασμωδικά καθώςκ άτι τέτοιο θα προκαλούσε την αρκούδα, με μοιραία αποτελέσματα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας