Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Δέκα χρόνια φυλακή για λευκή αστυνομικό που πυροβόλησε τον μαύρο γείτονά της

ΗΠΑ : Δέκα χρόνια φυλακή για λευκή αστυνομικό που πυροβόλησε τον μαύρο γείτονά της

Το 2018, μία λευκή αστυνομικός στις ΗΠΑ είχε πυροβολήσει τον μαύρο γείτονά της, επειδή μπέρδεψε το σπίτι του με το δικό της και θεώρησε ότι ήταν ληστής. Η γυναίκα καταδικάστηκε την Τετάρτη σε 10 χρόνια φυλάκιση, αλλά ο αδερφός του θύματος αντέδρασε με έναν τρόπο που δεν περίμενε κανείς.

Πριν από λίγους μήνες, η κοινή γνώμη των ΗΠΑ είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο ενός αφροαμερικανού, από το πιστόλι λευκής αστυνομικού, η οποία… μπέρδεψε το σπίτι του μαύρου γείτονα με το δικό της και τον πυροβόλησε ως εισβολέα.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2018. Η τότε αστυνομικός Άμπερ Γκάικερ πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπόθαμ Τζιν μέσα στο διαμέρισμά του στο Τέξας των ΗΠΑ, στο οποίο μπήκε όταν βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη, νομίζοντας κατά λάθος πως ήταν το δικό της σπίτι και ότι ήταν αντιμέτωπη με ληστή.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δίκη σε δικαστήριο του Ντάλας των ΗΠΑ. Εκεί, η 31χρονη Γκάιγκερ κρίθηκε ένοχη για τον φόνο του 26χρονου λογιστή. Η ποινή της καθορίστηκε στα 10 έτη κάθειρξης, ενώ της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

«Το σώμα ενόρκων καταδίκασε την Άμπερ Γκάιγκερ σε 10 χρόνια [κάθειρξη]. Αυτή η ποινής ασφαλώς είναι ανεπαρκής. Το δικαστικό σύστημα στο σύνολό του είναι ανεπαρκές και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί», ήταν η αντίδραση μέσω Twitter του Λι Μέριτ, του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Γκάιγκερ έκανε λόγο περί «τραγικού λάθους» κρίσης. Παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, με σκοπό «να σκοτώσει» τον νεαρό, που ήταν καθισμένος στον καναπέ του και έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Για τον εισαγγελέα, η πρώην αστυνομικίνα θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί πως βρισκόταν σε λάθος όροφο, καθώς υπήρχαν πολλές ενδείξεις που θα έπρεπε να της έχουν επιτρέψει να καταλάβει το λάθος της. Ο ίδιος είχε ζητήσει η Γκάιγκερ να καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξη, την ηλικία στην οποία θα έφθανε ο Τζιν αν ζούσε στη δίκη, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η στιγμή που ο αδερφός του θύματος συγχωρεί την αστυνομικό

Μετά την απαγγελία της ποινής της, η πρώην αστυνομικός ξέσπασε σε λυγμούς.

Τότε, ακολούθησε ένα συγκινητικό στιγμιότυπο. Ο αδελφός του θύματος, Μπραντ Τζιν, πήγε προς το μέρος της Γκάιγκερ και τη διαβεβαίωσε ότι «τη συγχωρεί».

Αν και ο πόνος ήταν χαραγμένος στο πρόσωπό του, ο Μπραντ είπε στην Άμπερ: «Σε συμπαθώ πολύ ως άτομο. Δεν επιθυμώ τίποτα κακό για σένα. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά θέλω να σε αγκαλιάσω».

Μόλις πήρε την άδεια του δικαστή, άνοιξε τα χέρια του και κάλυψε τη γυναίκα, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τους λυγμούς της. Μάλιστα της είπε ότι αν ο αδερφός του ήταν στη ζωή, θα ζητούσε από τον Θεό να τη συγχωρέσει, όπως έκανε και ο ίδιος.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024