Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το σήμα του Μπάτμαν στο νυχτερινό ουρανό για τα 80ά γενέθλιά του

Το σήμα του Μπάτμαν στο νυχτερινό ουρανό για τα 80ά γενέθλιά του

Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Μπάτμαν εμφανίστηκε σε κόμικς το Μάρτιο του 1939, επίσημα «η ημέρα Batman» γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου

Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Λονδίνου και άλλων πόλεων σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δουν το θρυλικό σύμβολο του Batman στον ουρανό.

Το σήμα του ηπερήρωα εμφανίστηκε, το Σάββατο, με αφορμή τον εορτασμό της 80ής επετείου από τη δημιουργία του χαρακτήρα. Ήταν το σήμα που εμφανίζεται στον ουρανό της φανταστικής πόλης του Gotham City, με προβολέα, κάθε φορά που οι κάτοικοι της χρειάζονται τη βοήθεια του ηπερήρωα.

Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο ηπερήρωας εμφανίστηκε σε κόμικς το Μάρτιο του 1939, επίσημα «η ημέρα Batman» γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο εορτασμός με την φωτεινή νυχτερίδα, σήμα κατατεθέν του Batman, ξεκίνησε από την πλατεία Φεντ της Μελβούρνης και ακολούθησαν 13 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

 

Μπάτμαν και στο Κέντρο Τεχνών ΜΑΜΟ

Ένα «Σύμβολο του Μπάτμαν» εγκατέστησε πριν από ένα μήνα περίπου, ο πολυμεσικός καλλιτέχνης Άλεξ Ίσραελ (Alex Israel) στο Κέντρο Τεχνών ΜΑΜΟ, στη στέγη του συγκροτήματος διαμερισμάτων Cité Radieuse που σχεδίασε σε μπρουταλιστικό ύφος ο πασίγνωστος αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ στη Μασαλία. Η εγκατάσταση είναι στο πλαίσιο της εστιασμένης στον Μπάτμαν έκθεσης του Ίσραελ στο MAMO, και βασίζεται στην ταινία του 1989, «Μπάτμαν» του Τιμ Μπάρτον και στα βραβευμένα με Όσκαρ σκηνικά του Άντον Φαρστ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Opening Friday at 7pm 🦇 @marseillemodulor @ora_ito #MAMO #Marseille 🇫🇷 Huge thanks to our exhibition sponsor @rimowa @alexandrearnault 🙏🏼

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Israel (@alexisrael) στις

Ο Ίσραελ εγκατέστησε έναν ανακατασκευασμένο προβολέα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τον οποίο, στην ταινία, χρησιμοποιούσε η Αστυνομία της Gotham City για να καλεί τον Μπάτμαν. Ο με έδρα το Λος Άντζελες καλλιτέχνης επέλεξε να εστιάσει στον υπερ-ήρωα καθώς τόσο η Μασαλία όσο και το συγκρότημα διαμερισμάτων του Λε Κορμπιζιέ του θύμιζαν τη Gotham City. «Εμπνεύστηκα από τον μύθο της Μασαλίας και από το ότι, ιστορικά, είναι λίγο σκληρή, άγρια κι επικίνδυνη. Και από τη Cité Radieuse του Λε Κορμπιζιέ, η οποία είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο, και έχει μια υπερ-αστική ευαισθησία» είπε. Και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι ο κόσμος, βλέποντας το σύμβολο, θα συνειδητοποιήσει ότι «τα όνειρα της παιδικής ηλικίας και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και γίνονται πραγματικότητα». Εκτός από τον προβολέα, ο Ίσραελ εγκατάστησε και ένα γλυπτό του Batmobile, του αυτοκινήτου που ο υπερ-ήρωας οδηγούσε στην ταινία.

Είναι ο έβδομος καλλιτέχνης εγκατάσταση του οποίου φιλοξενεί το MAMO, που ιδρύθηκε το 2013 από τον Όρα Ίτο. «Άνοιξε τον χώρο του ΜΑΜΟ σε μια καινούργια διάσταση, μια μυθοπλαστική και μια κινηματογραφική διάσταση» είπε για τον Ίσραελ ο Ίτο.

Το δεκαοκταώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων Cité Radieuse – ολοκληρώθηκε το 1952 – είναι ένα από τα με τη μεγαλύτερη επίδραση μπρουταλιστικά αρχιτεκτονήματα του 20ού αιώνα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024