Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απόκρουση του Σα στο πέναλτι του Μακέντα

Η απόκρουση του Σα στο πέναλτι του Μακέντα

Ο Ζοσέ Σα νίκησε τον Μακέντα από τα 11 μέτρα, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, αλλά το VAR δικαίωσε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα στο 60ό λεπτό έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Σε μια φάση που διήρκεσε σχεδόν τέσσερα λεπτά, με αλλεπάλληλες χρήσεις του Video Asssistant Referee.

Στο 58ο λεπτό ο πολύ καλός Περέα κέρδισε πέναλτι από τον Σεμέδο, που τον ανέτρεψε στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Γερμανός διαιτητής Στέγκεμαν, υπέδειξε την παράβαση, αλλά παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του VAR, ώστε να επιβεβαιώσει ότι ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρισκόταν μέσα στην περιοχή τη στιγμή της ανατροπής. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την εικόνα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Ζοσέ Σα «ψάρεψε» τον Ιταλό, έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και με το σώμα του έδιωξε την μπάλα εκτός γηπέδου, πανηγυρίζοντας έξαλλα την απόκρουση ενός ακόμη πέναλτι φέτος (σ.σ. είχε πιάσει πέναλτι και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ).

Ωστόσο ο βοηθός του Γερμανού διαιτητή σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε ότι γκολκίπερ του Ολυμπιακού είναι πιθανό να μην είχε το ένα από τα δύο πόδια στη γραμμή τέρματος, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Και έκανε νόημα για επανάληψη. Ο Στέγκεμαν υπέδειξε αρχικά επανάληψη και έδωσε κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα ζήτησε πάλι τη συνδρομή του VAR. Και η εικόνα δικαίωσε τις διαμαρτυρίες του Σα.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, των ώρα που ο Μακέντα εκτέλεσε το πέναλτι, το κορμί του Σα είναι μεν πιο μπροστά από τη γραμμή, αλλά το αριστερό του πόδι πατούσε τη γραμμή τέρματος. Με τον Στέγκεμαν να υποδεικνύει σωστά κόρνερ και να παίρνει πίσω την κάρτα του Σα.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024