Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια το έπος της Ριζούπολης

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια το έπος της Ριζούπολης

Πέρασαν 17 χρόνια από την επική νίκη του Ολυμπιακού με το εμφατικό και εντυπωσιακό 6-2 κόντρα στη Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και απόψε οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2002, γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας», Ριζούπολη.

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε για 6η φορά στην ιστορία του (και 6η συνεχόμενη) στους ομίλους του Champions League και στον 6ο όμιλο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν και Μακάμπι Χάιφα. Πρώτος αντίπαλος οι Γερμανοί, οι οποίοι είχαν «θαμπώσει» την Ευρώπη με την πορεία τους την περασμένη χρονιά, καθώς είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στη Γλασκώβη όμως… προσκύνησαν τη «Βασίλισσα» Ρεάλ και τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος με ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League έδωσε το 9o τρόπαιο στους «μερένχες».

Ο Ολυμπιακός προφανώς και είχε δύσκολο έργο κόντρα στην 2η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και αυτό φάνηκε με το… καλημέρα σχεδόν. Στο 22′ ο Σνάιντερ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελευθερόπουλος αντέδρασε λανθασμένα και με δικό του αυτογκόλ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Η αντίδραση του πρωταθλητή Ελλάδας όμως ήταν άμεση! Πέντε λεπτά αργότερα (27′), μετά από κόρνερ η μπάλα πήγε στην περιοχή και ο Κλάιν καταλάθος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 1-1! Η συνέχεια… εκκωφαντική!

2-1 ο Γιαννακόπουλος στο 38. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά, ο Ανατολάκης δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Γιαννακόπουλο που ήταν αμαρκάριστος και με περίσσια ψυχραιμία πλάσαρε, δίνοντας «ερυθρόλευκο» προβάδισμα.

Μετά ήταν η ώρα του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς να… μιλήσει. 44′: Ο Πατσατζόγλου κινείται από δεξιά, κάνει τη σέντρα και ο Τζόλε προλαβαίνει όλη την άμυνα της Λεβερκούζεν και κάνει το 3-1 μέσα σε πανδαιμόνιο. 64′: Ο Τζόρτζεβιτς κερδίζει πέναλτι από τον Μπάλιτς, το εκτελεί ο ίδιος και κάνει το 4-1, στέλνοντας την μπάλα να… αναπαυχθεί στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

73′: Ο Τζόρτζεβιτς δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Παίρνει την μπάλα από το κέντρο, διανύει το μισό γήπεδο, παίρνει όλη την προσπάθεια μόνος του, μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει εύστοχα για το 5-1. Πραγματική μαγεία! Οι Γερμανοί κατάφεραν να μειώσουν σε 5-2 με εκτέλεση πέναλτι του Σνάιντερ στο 78′.

Το τελικό 6-2 διαμόρφωσε ο Ζέτεμπεργκ στο 87′ και η ιστορία είχε γραφτεί. Ο Ολυμπιακός πετύχαινε μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες σε έκταση ευρωπαϊκές νίκες του και πρόσφερε απλόχερα πλούσιο θέαμα στους φίλους του.

Απόψε (18/9, 19:55), η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δίνει ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία κόντρα στη φιναλίστ πέρσι, Τότεναμ, αλλά έχει δείξει στο παρελθόν πως δεν φοβάται τις φιναλίστ και καλείται να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Για μία ακόμη μεγάλη νίκη, για μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά…

Δείτε τα highlights του Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2:

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024