Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποκετίνο: «Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα υποφέρουμε»

Ποκετίνο: «Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα υποφέρουμε»

Στον σεβασμό που πρέπει να δείξει η Τότεναμ στον Ολυμπιακό στάθηκε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο που στάθηκε και στην ατμόσφαιρα που δημιοργούν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων».

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς μίλησε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ενόψει της αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων» με την Τότεναμ (18/9, 19:55).

Ο Αργεντινός προπονητής των λονδρέζων τόνισε πως αν η ομάδα του δεν είναι συγκεντρωμένη θα έχει πρόβλημα ενώ αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Για την περσινή χρονιά της Τότεναμ: «Ήταν μία μεγάλη, μία μακρά περίοδος για εμάς μετά τον τελικό. Ήταν δύσκολο όταν χάνεις τον τελικό. Αυτό το συναίσθημα. Πικρό συναίσθημα. Θέλεις να ξεκινήσεις καλά την επόμενη χρονιά και να διορθώσεις την… ζημιά.

Είναι ενθουσιώδες για εμάς και νέα και μεγάλη πρόκληση που παίζουμε φέτος στον θεσμό και θα παίζουμε εδώ. Αδημονούμε για αυτήν την χρονιά. Ξέρουμε πως θα παίξουμε σε μία εξαιρετική και δύσκολη ατμόσφαιρα αλλά το περιμένουμε πως και πως».

Για τις απαιτήσεις και τον τίτλο φέτος στο Champions League: «Πολλοί μας θεωρούν υποψήφιους για τον τελικό. Για να επαναλάβουμε την περσινή πορεία θα πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο. Το μάξιμουμ. Πρέπει να δείξουμε ποιότητα. Εγώ δεν κοιτάω τόσο μακριά. Είναι νωρίς ακόμα και δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Είμαστε συγκεντρωμένοι για αύριο. Να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να ξεκινήσουμε καλά».

Για την χρονιά, το ρόστερ και εάν είναι το τέλος μίας εποχής: «Ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Είναι στο ξεκίνημα της χρονιάς. Για τους παίκτες που έχουν συμβόλαια που τελειώνουν θεωρώ πως ο σύλλογος θα κάνει αυτά που πρέπει.

Να δει για το τι αποφάσεις θα πάρει. Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πως δείχνουν οι παίκτες μας την αφοσίωση. Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος από το πως ανταποκρίνονται όλοι είτε έχουν έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμα είτε πέντε».

Τον στόχο της ομάδας του στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Ναι επειδή πήγαμε στον τελικό μας θεωρούν φαβορί. Δεν μπορείς να το πεις αυτό όμως πριν από ένα ματς. Περιμένω ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό όμως πρέπει να δείξουμε το επίπεδό μας και να δικαιολογήσουμε το ότι πήγαμε στον τελικό.

Εάν παίξουμε καλά και κερδίσουμε θα είναι οκ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και στην έδρα του έχει πολύ καλές επιδόσεις. Έχει μεγάλο κίνητρο, παίζει στην έδρα του, έχει πολύ καλή ομάδα και θα έχει υψηλές απαιτήσεις. Εάν δεν είμαστε καλά και συγκεντρωμένοι θα υποφέρουμε. Ίσως εάν δεις τα περσινά δεδομένα η Τότεναμ ενδεχομένως να είναι λίγο πιο πάνω, όμως πριν την αναμέτρηση δεν γίνεται να το πεις αυτό».

Για την έδρα του Ολυμπιακού: «Μου αρέσει πολύ αυτή η ατμόσφαιρα σε γήπεδο όπως στο Καραϊσκάκη. Σε τόσο ζεστό γήπεδο. Είμαι Αργεντίνος και μου αρέσουν αυτά τα γήπεδα. Τακτικά θα είναι δύσκολο το ματς. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και έναν πολύ καλό προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς, που παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και με γρήγορες μπαλιές.

Το κλειδί θα είναι να βγάλουμε πάθος, κίνητρο, αποφασιστικότητα και να επιδιώξουμε να κυριαρχήσουμε και να κερδίσουμε. Να έχουμε το ίδιο κίνητρο και να κυριαρχήσουμε. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν βαθιές μπαλιές και το παιχνίδι τους, Να κόψουμε την μετάβαση από άμυνα σε επίθεση».

Για το ποιους ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό: «Γνωρίζουμε τους παίκτες. Ξέρουμε παίκτες όπως τον Βαλμπουενά αλλά και τον Ελ Αραμπί από την Ισπανία. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλοί τακτικά και στο παιχνίδι μας».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024