Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλγαρία: Το «σκοτάδι» τριών κακοποιημένων γυναικών στο θεατρικό σανίδι

Βουλγαρία: Το «σκοτάδι» τριών κακοποιημένων γυναικών στο θεατρικό σανίδι

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες: Το «σκοτάδι» που κάλυψε για πολλά χρόνια τη ζωή τριών γυναικών και τις οδήγησε στην απομόνωση, φέρνει στο προσκήνιο θεατρική παραγωγή στη Σόφια.

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες: Το «σκοτάδι» που κάλυψε για πολλά χρόνια τη ζωή τριών γυναικών και τις οδήγησε στην απομόνωση, φέρνει στο προσκήνιο θεατρική παραγωγή στη Σόφια, που «διηγείται» το πώς τρεις γυναίκες, κάθε μία και ξεχωριστή «ιστορία», κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση που υφίσταντο, είτε σωματική είτε ψυχολογική και να επιζήσουν, να επουλώσουν τα τραύματά τους, να προχωρήσουν μπροστά…

«Μίλησε μου, για να μπορέσω να το μοιραστώ»

Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, για μια θεατρική παραγωγή με τίτλο «Μίλησέ μου, για να μπορέσω να το μοιραστώ», βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες τριών γυναικών, που αποφάσισαν να «σπάσουν» τη σιωπή τους και να μιλήσουν για ό,τι πέρασαν, για ό,τι τις σημάδεψε είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, αλλά και να δώσουν θάρρος σε όσες γυναίκες φοβούνται να αναζητήσουν βοήθεια να το πράξουν.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του NBU και της πλατφόρμας «No Foundation» και «ζωή» στις ιστορίες θα δώσουν οι ηθοποιοί Ντομπριέλα Πόποβα, Ροσίτσα Γκεβρένοβα, Γιάνα Γκροζντάνοβα και Ντιάνα Σπάσοβα.

Ένα πρότζεκτ που βοηθά τα θύματα

Η θεατρική συμπαραγωγή είναι αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ με κοινωνικά χαρακτηριστικά, το οποίο εξετάζει τις αλλοιώσεις της ανθρωπογεωγραφίας τόσο σε αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια, που βασίζονται στην εκδήλωση επιθετικών συμπεριφορών και την άσκηση βίας (κάθε μορφής) σε γυναίκες.

Τέσσερα χρόνια πριν, η ομάδα που ξεκίνησε το έργο, μάζεψε πολύ λίγες στην αρχή, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ιστορίες κακοποίησης γυναικών.

Πλέον, έπειτα από όλο αυτό το διάστημα, όλο και περισσότερες γυναίκες «βγαίνουν στο φως», επιλέγοντας να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν και να αποδεχθούν ότι είναι θύματα κακοποίησης και όχι η αιτία για τη βία που υφίστανται. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024