Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H τελευταία σύναξη στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη με Τσίπρα, Γεννηματά και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ

H τελευταία σύναξη στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη με Τσίπρα, Γεννηματά και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ

Οι διάλογοι στη χειμερινή σύναξη των κεντροαριστερών στο σπίτι του Λιβάνη

Απεβίωσε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 94 ετών, ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης. στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, μέλος της Εθνικής Αντίστασης και εξορισθείς από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε ο μακροβιότερος και ο πιο στενός  συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή την ονομαστική του εορτή, ο Αντώνης Λιβάνης είχε ανοίξει το σπίτι του ξανά. Τότε μάλιστα είχε προκαλέσει συζητήσεις η παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρούσα τότε ήταν και η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που είχε πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με την επόμενη ημέρα για την Κεντροαριστερά.

Ο χαιρετισμός Φώφης- Τσίπρα και οι ευχές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν του Αγίου Αντωνίου, 12 Ιανουαρίου 2019, όταν ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στην οικεία Λιβάνη λίγο μετά τις δέκα κρατώντας ένα κουτί γλυκά, χωρίς τη συνοδεία της συζύγου του. Οι καλεσμένοι, ανάμεσα τους πολλοί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργοί, έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν για λίγο μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και τα αιτήματα για… selfie από τους καλεσμένους.

Ιδιαιτέρως θερμοί με τον Τσίπρα ήταν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης και Κώστας Γείτονας, οι οποίοι τον ασπάστηκαν και αστειεύτηκαν μαζί του. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ευχηθεί στον Αντώνη Λιβάνη να είναι γερός και δυνατός, πάντα χρήσιμος με τις συμβουλές του προς τους νεώτερους, πολιτικούς και μη.

Στις “μεικτές” παρέες που δημιουργήθηκαν κύλησε αρκετή πολιτική κουβέντα, ιδίως στα “πηγαδάκια” στην είσοδο του σπιτιού όπου οι θεριακλήδες καλεσμένοι μπορούσαν να καπνίσουν και να συζητήσουν για την πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και κυρίως τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις με αφορμή την τότε επίκαιρη Συμφωνία των Πρεσπών.

Καλεσμένοι ήταν και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που συζητούσε με τον Κώστα Λαλιώτη αλλά και τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Παύλο Γερουλάνο, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που συνομίλησε με πολλούς από τους πρώην συντρόφους του ενώ δυο υπουργοί γένους θηλυκού, πρώην και νυν, η Βάσω Παπανδρέου και η Όλγα Γεροβασίλη είχαν θερμή συζήτηση για ώρα.

Οι διάλογοι στη χειμερινή σύναξη των κεντροαριστερών στο σπίτι του Λιβάνη

Oι διάλογοι, έστω και χιουμοριστικοί είχαν την αξία τους. Ο Αλ. Φλαμπουράρης είπε αστειευόμενος ότι οι Συριζαίοι δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι του Λιβάνη. «Πάντα εγώ θα σας μπλοκάρω», απάντησε η Γεννηματά η οποία χαιρέτησε τον Τσίπρα: «Γειά σου Αλέξη», «Γειά σου Φώφη», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως τις φωτογραφίες είχε αναρτήσει η ιστοσελίδα neaselida ιδιοκτησίας του Ηλία Λιβάνη, γιου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024