Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το +12 θέλει άλλο πλάνο στην επίθεση

Το +12 θέλει άλλο πλάνο στην επίθεση

Η Εθνική ομάδα πρέπει να διαφοροποιήσει το επιθετικό της πλάνο απέναντι στην Τσεχία, για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης

Η προσπάθεια της Εθνικής απέναντι στις ΗΠΑ ήταν εξ αρχής δύσκολη. Είναι προφανές πως χρειάζονταν μια υπέρβαση για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στους Αμερικανούς.

Μια υπέρβαση που δεν ήρθε ποτέ και δεν θα μπορούσε να έρθει όταν στην μια πλευρά του παρκέ υπάρχει ο αριθμός 53. Και φυσικά ο αριθμός αυτός αφορά την επίθεση μας εναντίον των ΗΠΑ.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις αναφορικά με τα όσα δεν έγιναν σωστά για να φτάσουμε στην επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ούτε επίσης χρειάζεται να στεκόμαστε στους 69 πόντους που πέτυχαν οι Αμερικανοί, ως στοιχείο καλής άμυνας. Έγινε μια καλή προσπάθεια σε ότι αφορά την άμυνα αλλά μέχρι εκεί.

Δεν είναι δηλαδή για να… πανηγυρίζουμε επειδή δεχθήκαμε 69 πόντους όταν έχουμε σκοράρει 53. Ήταν ξεκάθαρο πως το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και οι ΗΠΑ δεν αισθάνθηκαν πίεση.

Δεν αισθάνθηκαν ότι «απειλούνται» από την Εθνική μας ομάδα και δεν καταφέραμε να τους βάλουμε σε διαδικασία… άγχους.

Για να επιστρέψουμε όμως στα δικά μας, το πρόβλημα ήταν της Εθνικής μας όχι των Αμερικανών. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να κάνουν την δουλειά τους και με τους 69 πόντους. Εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε τα… αυτονόητα στην επίθεση.

Τώρα το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στο παιχνίδι με την Τσεχία, όπου η Εθνική μας ομάδα δεν ψάχνει μόνο τη νίκη, αλλά θέλει και το +12 για να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κακά τα ψέματα, η εικόνα της ομάδας μας δεν πείθει. Αν η Εθνική μας είχε καλά «πατήματα» όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά γιατί πρώτα απ’ όλα δεν θα είχε χάσει «δικό της» παιχνίδι με την Βραζιλία.

Και φυσικά δεν θα ήταν στην θέση που βρίσκεται σήμερα. Ωστόσο αυτή είναι μια κουβέντα που τούτη την ώρα δεν έχει να προσφέρει πολλά πράγματα στην Εθνική μας.

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει είναι η αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων στο παιχνίδι μας και η διαμόρφωση ενός νέου «σκηνικού» απέναντι στην Τσεχία.

Αν μπορεί η Εθνική ομάδα να πάρει το +12 απέναντι στην Τσεχία; Ασφαλώς η απάντηση είναι καταφατική. Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος χρειάζεται διαφορετικό πλάνο στην επίθεση κι αυτό είναι πλέον πανθομολογούμενο.

Πρέπει να διαμορφωθούν νέα δεδομένα απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι φόβητρο αλλά έχει αποδείξει στην διοργάνωση ότι μπορεί να «βγάλει το λάδι» σε κάθε αντίπαλο.

Κι αυτά τα νέα δεδομένα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα απειλήσει η Εθνική μας ομάδα, πλησιάζοντας περισσότερο το αντίπαλο καλάθι. Και με τον Γιάννη αλλά και με τους Μπορούση, Πρίντεζη και Παπαγιάννη.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024