Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φιλόζωοι εναντίον... Ιησού για τα γαϊδουράκια

Φιλόζωοι εναντίον… Ιησού για τα γαϊδουράκια

H γερμανική PETA διαμαρτύρεται για τη χρήση γαϊδουριών σε δρώμενα αναπαράστασης των Παθών του Ιησού Χριστού σε βαυαρικό χωριό.

Την οργή της φιλοζωικής οργάνωσης PETA έχει προκαλέσει η χρήση γαϊδουριών σε εκδηλώσεις για τον Ιησού Χριστό.

Το γερμανικό παρακλάδι της γνωστής οργάνωσης εξέφρασε έντονη δυσφορία για την ταλαιπωρία των ζώων κατά τη διάρκεια πενταμηναίων εκδηλώσεων αναπαράστασης των Παθών του Ιησού, που θα λάβουν χώρα το 2020 στο βαυαρικό χωριό Ομπεραμεργκάου.

Η εικόνα με τον Ιησού να διασχίζει το πανέμορφο χωριό στην Βαυαρία πάνω σε γαιδούρι, μπορεί να αποτελεί μέρος μίας παράδοσης 400 ετών, ωστόσο εξαγρίωσε τους ακτιβιστές της PETA.

View this post on Instagram

Pasjonsspelet i Oberammergau settes opp neste sommar for 42. gong sidan året 1634. @plussreiser har lagt til rette eit spanande opplegg rundt denne heilt spesielle opplevinga. For to år sidan hadde eg gleda av å lede ei pilegrimsvandring til Santiago De Compostela saman med Kjersti Marken. Uforgløymeleg. No ser vi fram til 2.-9. august, 2020. Noko som kan passe for deg? (Plussreiser.no) ————- The Passion Play in #oberammergau , held every decade since 1634 in the Bayern region in Germany takes place next summer for the 42nd time. Norwegian travel agency Plussreiser has prepared a compelling program around this experience. Two years ago I led a pilgrimage to Santiago De Compostela, Spain for them with Kjersti Marken. Unforgettable. Now we're looking forward to August 2-9, 2020. Something that may work for you? (Info at Plussreiser.no) . . . . . #oberammergau2020 #oberammergaupassionplay #oberammergaueralpen #plussreiser #kjerstimarken #solveigleithaug #germany #wienna #donaurivercruise #salzburg

A post shared by Solveig Leithaug (@solveig_leithaug) on

Η επιστολή των ακτιβιστών των δικαιωμάτων των ζώων της Οργάνωσης PETA, λέει ότι το 2020, ο Ιησούς Χριστός θα πρέπει να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι ή οποιοδήποτε άλλο οικολογικό μεταφορικό μέσο, και όχι σε γαιδούρι.

Oι διοργανωτές πάντως δεν φαίνεται να πτοήθηκαν από την επιστολή αυτή της Peta και διαβεβαιώνουν ότι τηρούν όλες τις νομοθετικές διατάξεις για την καλή διαβίωση των ζώων.

Ποιο είναι το Ομπεραμεργκάου και γιατί είναι διάσημο για την αναπαράσταση των Παθών

Το Ομπεραμεργκάου είναι ένα παραμυθένιο χωριό, σκαρφαλωμένο στις Βαυαρικές Άλπεις, που απέχει δύο ώρες από το Μόναχο. Πέρα από τα γραφικά σπιτάκια του, το χωριό αυτό με το δύσκολο όνομα είναι διάσημο για τις φολκλορικές γιορτές για τα Πάθη του Χριστού.

Οι αναπαραστάσεις αυτές λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο και διαρκούν πέντε ολόκληρους μήνες (συνολικά 103 μέρες): από τις 16 Μαΐου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η παράδοση αυτή κρατάει από τον Μεσαίωνα: ο θρύλος λέει ότι το 1633 οι κάτοικοι του χωριού υποσχέθηκαν στον Θεό ότι θα κάνουν παραστάσεις για τα πάθη του Θεού κάθε δέκα χρόνια, αν τους γλιτώσει από τη βουβωνική πανώλη. Οι προσευχές τους βρήκαν ανταπόκριση και έτσι τα θεατρικά δρώμενα άρχισαν από την επόμενη χρονιά, το 1634.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεατρικό δρώμενο σε εξωτερικό χώρο σε όλον τον κόσμο. Περίπου 2.400 κάτοικοι της κωμόπολης αυτής αναμένεται να συμμετάσχουν στις αναπαραστάσεις του 2020. Οι οργανωτές περιμένουν τουλάχιστον 500.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών των αναπαραστάσεων.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024