Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια καλοπροαίρετη απάντηση στον Νίκο Παπανδρέου

Μια καλοπροαίρετη απάντηση στον Νίκο Παπανδρέου

Ας το πάρουν κάποιοι είδηση. Σοσιαλδημοκρατία δεν σημαίνει φλέρτ με τη Δεξιά. Οσοι το έκαναν στο παρελθόν είναι υπευθυνοι που το 40% έγινε 4% και 8%.

Το μείζον θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς δεν είναι τα ονόματα και τα σύμβολα αλλά οι πολιτικές.

Το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο κυριος φορέας που το συγκροτεί, αντιμετωπίζουν προβλήματα φυσιογνωμίας τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με αλλαγές ονομάτων.

Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ ή όπως θέλετε, έχει πρόβλημα πολιτικού στίγματος. Δυστυχώς ετεροκαθορίζεται.

Δεν είναι πολιτική κόμματος να προσδιορίζει την θέση του με το απολίτικο «ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον». Ούτε ότι «είναι κόμμα του κέντρου», ούτε … εναλλακτικό, όπως άκουσα από να λέει κορυφαίο στελέχος του Κινήματος.

Να είμαστε ρεαλιστές. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα των μη προνομιούχων. Το κόμμα της προόδου, το κόμμα που έκανε ριζικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία.

Που κατάφερε να κινητοποιήσει παραγωγικές δυνάμεις που είχαν τεθεί από τη Δεξιά στο περιθώριο. Δεν ήταν, ούτε είναι, το κόμμα που υπερασπίζεται ως στρατηγική επιλογή τη συνεργασία με τη Δεξιά το 2012.

Βεβαίως, άλλαξαν και αλλάζουν πολλά. Όμως, και στην σημερινή εποχή, πολύ περισσότερο με την παγκοσμιοποίηση, οι αντιθέσεις υπάρχουν. Και οι προνομιούχοι υπάρχουν και οι ολιγάρχες, και οι αδύναμοι υπάρχουν και οι περιθωριοποιημένοι – κυρίως νέοι- υπάρχουν.

Η Κεντροαριστερά – χωρίς ναι μεν αλλά – είναι στο πλευρο των αδυνάτων. Των σύγχρονων μη προνομιούχων.

Είναι σαφές ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να στρίψει το τιμόνι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Πρέπει να βάλει κατακόκκινες γραμμές με τη συντήρηση. Η συνεχής ροή στελεχών μας προς τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι κάποιοι ήταν έτοιμοι από καιρό.

Ας το πάρουν κάποιοι είδηση. Σοσιαλδημοκρατία δεν σημαίνει φλέρτ με τη Δεξιά. Οσοι το έκαναν στο παρελθόν είναι υπευθυνοι που το 40% έγινε 4% και 8%.

Αντίπαλος μας είναι η Δεξιά. Και αυτό δεν είναι γενικό και αόριστο. Εμείς είμαστε με το κοινωνικο κράτος για το οποίο η ΝΔ στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί. Εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους , τους οποίους πλήττει η ΝΔ με τα πρώτα της νομοσχέδια.

Είμαστε με τους συνταξιούχους, είμαστε με την ανάπτυξη και όχι με την λεηλασία. Θέλουμε να γίνουν τα έργα στο Ελληνικό αλλά για να δημιουργήσουν νέο πλούτο και όχι για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Γνωρίζω ότι ο Ν. Παπανδρέου γύρισε την χώρα και μίλησε με ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ . Είμαι βέβαιος ότι κατέγραψε μόνο την βούληση τους για το όνομα, αλλά και αυτήν για τη ριζική αλλαγή της πολιτικής του κόμματος που αγάπησαν. Τα στρογγυλά φληναφήματα και οι ανόητες ατάκες, τους αφήουν αδιάφορους.

Αλλαγή πολικής θέλουν.

Φαντάζεστε, κ. Παπανδρέου, τον πατέρα σας να αποκαλούσε το ΠΑΣΟΚ «κόμμα του κέντρου;»

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αλλαγή πολιτικής θέλουμε, απομάκρυνση όσων έχουν εγκλωβίσει το Κίνημα σε ρόλο κομπάρσου. Και όχι αλλαγές ονομάτων.

Μοναδικός αντίπαλος , όπως θα έλεγε και ο πατέρας σα , είναι η Δεξιά.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024